Afbeelding
Sietse de Boer

Promotie voor Tijnje, opluchting in Beetsterzwaag

Sport

TIJNJE Van een 0-2 achterstand terugkomen en met 3-2 winnen. De voetballers van Tijnje deden het zondagmiddag tegen Kuinre, op neutraal terrein in Joure. Door de winst in de nacompetitie promoveert Tijnje naar de vierde klasse. Trainer Robert Spoelstra. “We mogen feest vieren. Ongelofelijk.” 

De spanning werd Tijnje in de openingsfase fataal, maar toch bespeurde Spoelstra ook weer geen paniek bij zijn elftal. “We hebben van tevoren ook goed besproken dat er in dit soort potjes altijd van alles mogelijk is. Je moet blijven geloven en dat hebben we gedaan. Naast dat gewoon al snel duidelijk was dat wij voetballend echt beter waren dan Kuinre.” 

Nog voor de thee had Tijnje de schade gerepareerd (2-2) en toen de 3-2 viel, was al het gevaar voor een Kuinderse verrassing wel verdwenen. “We hadden het verschil alleen nog duidelijker in doelpunten moeten uitdrukken, al boeit dat nu niet meer natuurlijk. We zijn vierdeklasser en dat is prachtig.” Na een bescheiden feestje in Joure werden de voetballers warm onthaald in eigen dorp. “Bijzonder, want als spelers en ook als trainer, maak je zulke dingen niet vaak mee. We genieten dan ook volop.” 

De Sweach handhaaft

Tijnje kan na de zomer zomaar stuiten op De Sweach. De ploeg speelde zich op eigen kracht veilig door met 3-0 te winnen van Hoogersmilde. De Sweachtsters slaagden er pas in de slotfase in een einde te maken aan de spanning, die er met de 1-0 voorsprong nog heel lang was. De 2-0 viel vlak voor tijd en daarna incasseerden de Drenten ook nog een derde treffer. 

THOR degradeert

Ook THOR speelt komend seizoen in de vierde klasse. Na de 1-4 thuisnederlaag tegen RKO vorige week, was er een wonder nodig voor de Liphústers om degradatie alsnog af te wenden en dat kwam er niet. RKO won wederom, met 4-3 dit keer. “Als we de tegenstander wat aan het wankelen hadden willen brengen, hadden we als eerste moeten scoren. Dat had ook gekund, maar helaas was het RKO dat op 1-0 kwam. Na rust hebben we het nog wel geprobeerd en alles uit de kast gehaald, en ook alle risico’s genomen, maar het zat er niet in”, aldus THOR-coach Dennis van den Driessche. 

Meer SA!

Afbeelding
Cultuurfestival Eijer: ‘Welkom in onze wereld’ Cultuur 20 minuten geleden
Afbeelding
Vreemde gasten in Bakkeveen Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Rentevaste periode Column 6 uur geleden
Afbeelding
De duurzame broers van De Broerderij Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Het Bontebos aanwezig op Foodfestival Bontebok Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Alliade voegt zorg samen onder één naam Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Flaeijel zoekt Deutz liefhebbers Cultuur 29 jun, 14:39
Afbeelding
Gemeentesecretaris Opsterland vertrekt Nieuws 29 jun, 13:09