Gorredijk - Zuidwolde
Gorredijk - Zuidwolde Sietse de Boer

Trots in Gorredijk ondanks verlies

Sport

GORREDIJK De voetballer van Gorredijk zijn er niet in geslaagd via de nacompetitie te promoveren naar de tweede klasse. In De Blesse was Zuidwolde met 2-1 te sterkt. 

Gorredijk-trainer Michiel Hornstra had zijn stoeltje nog niet eens gevonden toen hij al kon juichen. Binnen een halve minuut bediende Sil Bruinsma ploeggenoot Jesmer de Vries en die werkte vervolgens de bal in het doel van Zuidwolde, de tegenstander van de Gordyksters. “We overrompelden ze gewoon”, aldus Hornstra. 

Zuidwolde speelde afgelopen seizoen al tweede klasse en vocht dus tegen degradatie. De vroege achterstand was een tik voor de Drenten, die kort na de 1-0 geluk hadden dat De Vries niet al zijn tweede van de middag liet aantekenen; zijn schot eindigde op de paal. “We hebben kansen gehad om met 2-0 of zelfs 3-0 de rust in te gaan, maar helaas bleef het bij die ene treffer.” 


Dat kwam Gorredijk duur te staan, want na de gelijkmaker vloog een kwartier voor tijd ook de 2-1 voor Zuidwolde binnen. Gorredijk stormde daarna, kreeg via Merijn de Jong in de slotseconden nog een dot van een kans op de 2-2, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. 

Teleurstelling was er zeker bij Hornstra, maar toch vooral ook trots. “De doelstelling dit seizoen was spektakel bieden en dat hebben we tot de laatste seconde van het seizoen gedaan. Er was dit jaar veel positiviteit en dat is ook wat waard. De laatste wedstrijden hadden we elke keer een supportersbus mee die iedere wedstrijd stampvol zat. Vandaag zelfs een dubbeldekker vol fans en nog mensen met eigen vervoer. Het sportpark in De Blesse was blauw-wit. Dat we dat met zijn allen hebben bereikt, dat is genieten.”


Meer SA!

Afbeelding
Cultuurfestival Eijer: ‘Welkom in onze wereld’ Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Vreemde gasten in Bakkeveen Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Rentevaste periode Column 7 uur geleden
Afbeelding
De duurzame broers van De Broerderij Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Het Bontebos aanwezig op Foodfestival Bontebok Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Alliade voegt zorg samen onder één naam Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Flaeijel zoekt Deutz liefhebbers Cultuur 29 jun, 14:39
Afbeelding
Gemeentesecretaris Opsterland vertrekt Nieuws 29 jun, 13:09