Boornbergum - De Sweach
Boornbergum - De Sweach Sietse de Boer

Falende aanval Boornbergum tegen De Sweach: 1-1

Sport

BOORNBERGUM De derby tussen SC Boornbergum ’80 en De Sweach eindigde zondagmiddag in een 1-1 gelijkspel. De thuisclub kwam snel op achterstand en heerste in het vervolg van de wedstrijd, maar kwam pas in de slotminuten langszij. 

De Sweach, dat net als Boornbergum nog punten nodig heeft om degradatiewedstrijden te ontlopen, verloor afgelopen vrijdag kansloos met 0-9 van Bakkeveen. In Boornbergum kwamen de gasten echter snel op voorsprong. Doelman Maarten Elverdink greep niet goed in bij een hoekschop en zag de bal vervolgens over de eigen doellijn verdwijnen, 0-1.

Het was volgens trainer Björn Schilder van Boornbergum zo’n beetje de enige keer dat de Sweach zich in het strafschopgebied van de gastheren melde. Ook na rust was het eenrichtingsverkeer op sportpark De Kampslach. Aanval na aanval rolde af op het Sweachster doel, maar het duurde tot de slotminuten voor Henk Kort op aangeven van Wietze Vietmeijer de gelijkmaker op het scorebord kreeg.


“We hebben onszelf tekortgedaan”, vertelt Schilder. “We waren niet scherp, vooral de eindpass was vaak niet goed.” De trainer wijt de matige prestatie mede aan het feit dat het eerste zondagteam van Boornbergum volgend seizoen stopt en samengaat met de zaterdagtak. “Ik denk dat zeker van invloed is op de concentratie en motivatie.”

Schilder baalt behoorlijk van het gelijke spel. “We hadden moeten winnen. Gezien de kansen, maar ook omdat bij de Sweach veel spelers ontbraken. Bovendien zal de dikke nederlaag tegen Bakkeveen hun geen goed hebben gedaan.” Met een zege was Boornbergum zo goed als veilig geweest. Nu kunnen de groenhemden zelfs nog veroordeeld worden tot het spelen van degradatieduels.

“Daar wil ik niet aan denken, maar als je niet meer punten pakt, verdien je het ook niet. We hebben dit seizoen vaker onnodig punten laten liggen. Op één of andere manier leren we niet snel genoeg van de lessen die we gekregen hebben. Goed, we spelen nog tegen Langweer (is al gedegradeerd, red), maar als we zo voetballen is het ook geen zekerheidje dat we die wedstrijd wel winnen”, besluit Schilder.


Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 11 uur geleden
Clubtopscorer Matthijs Velkers (midden)  hoopt weer fit te zijn voor de nacompetitie.
Mildam werkt aan vorm voor nacompetitie Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 17 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 20 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 20 uur geleden
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39