Tijnje - Blauwhuis
Tijnje - Blauwhuis Sietse de Boer

Mooie en verdiende zege Tijnje op Blauwhuis

Sport

TIJNJE De laatste periode van de competitie is voor de voetballers van Tijnje goed begonnen. Op sportkamp De Kampen werd zondag met 2-0 gewonnen van de nummer twee van de ranglijst, Blauwhuis. Eén van de doelpunten werd gescoord door het 19-jarige talent Marcel Vos. De aanvaller kreeg door blessures zijn kans en was meteen belangrijk.

Trainer Robert Spoelstra kende de nodige personele problemen in de aanloop naar de belangrijke thuiswedstrijd tegen Blauwhuis. Zijn vaste voorhoede, bestaande uit Jesper de Leeuw, Dylan Booienk en Hylke Vlietstra was niet beschikbaar en dus moest Spoelstra improviseren. Hierdoor verscheen Vos aan de aftrap.

Dat bij Tijnje vaste waarden ontbraken, was niet terug te zien op het veld. Het was geen hoogstaande wedstrijd op sportpark De Kampen, maar Tijnje gaf verdedigend niets weg en toonde zich aanvallend creatiever dan de gasten. “Wy wiene de bettere ploech,”aldus Spoelstra.

Het betere spel resulteerde op slag van rust in een verdiende voorsprong. De doelman van Blauwhuis had geen antwoord op een harde en zuiver ingeschoten vrije trap van Anne van den Berg. Dezelfde Van den Berg had in de 75ste minuut ook een aandeel in de allesbeslissende 2-0 van Vos. Uit zijn pass kon Vos er vandoor. De jonge aanvaller liet iedereen, inclusief de doelman, de hakken zien en scoorde de 2-0.

“In fertsjinne oerwinning”, concludeerde Robert Spoelstra direct na afloop. Tijnje is na een wisselvallige eerste seizoenshelft bezig aan een opmars. Volgens Spoelstra is de goede reeks mede te danken aan de terugkeer van doelman Nico Pijlman. De goalie raakte in de voorbereiding geblesseerd, maar keerde na de winterstop terug onder de lat.

Niets ten nadele van zijn vervanger, aldus Spoelstra, maar met Pijlman op doel is Tijnje een ander elftal. “Nico is ervaren en rêstich. Hy set de ferdediging goed del en is belangryk mei syn reddingen. Ik tink dat Nico de bêste keeper van de fiifde klasse is.” Tijnje mikt in het restant van de competitie op een periode. Promotie naar de vierde klas zou een mooie beloning zijn, denkt Spoelstra. “Wy ha de ambysje en de potinsje om op in nivo heger te spyljen. Wy geane foar in perioade en wa wit is der mear mooglik. De koprinner (Blue Boys, red) hat hjoed ferlern en dy komt oer twa wiken by ús op besite. It gat is noch reedlik grut, mar je binne pas kansleas as it seizoen dien is. Wy geane derfoar en wolle net ôfhinklik wêze fan misstappen fan de konkurrinsje.”

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 15 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 15 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 15 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26