WvdW De Sweach - De Walden
WvdW De Sweach - De Walden Sietse de Boer

Eindelijk weer overwinning De Sweach

Sport

BEETSTERZWAAG De voetballers van De Sweach hebben met een 4-2 thuisoverwinning op De Wâlden een einde gemaakt aan een slechte serie waarin louter nederlagen werden geleden. De overwinning op de gasten uit Damwoude was terecht. Ties Vonk was met twee treffers, waaronder een benutte strafschop, de gevierde man.

Aanvoerder Eelke Jan Duizendstra liet eind februari aan Sa! Weten met De Sweach mee te willen strijden om de titel in 4B. Prompt ging het mis. In de toppers tegen Bakkeveen en MKV’29 bleven de Sweachsters met lege handen staan en daarna werd achtereenvolgens verloren van Harlingen, Deinum en Black Boys. “Ik dacht, ik geef nooit weer een interview,” grapt Duizendstra.

In Beetsterzwaag werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar een goed resultaat en dat werd zondag behaald in het thuisduel tegen De Wâlden. Beide teams hadden tot dit weekend zestien punten, een aantal waarvoor de gasten overigens twee duels meer nodig hadden. Van een heuse wedstrijd was in Beetsterzwaag geen sprake. De thuisclub was sterker en ging volledig terecht met de drie punten aan de haal.


 De Sweach - De Walden - Sietse de Boer

Afgekeurd

De Sweach leek al vroeg op voorsprong gekomen, maar die treffer werd volgens de aanvoerder om dubieuze reden afgekeurd. “Ik dacht zelf dat ik misschien buitenspel stond, maar volgens de scheidsrechter had ik mijn tegenstander geduwd.” Uit het niets kwamen de gasten vervolgens ook nog op voorsprong. De reactie van de thuisclub was echter uitstekend, want bij het rustsignaal prijkte er een 3-1 voorsprong op het scorebord.

Uit een voorzet van Duizendstra schoot Jesse Smit de 1-1 binnen. Vervolgens knalde Ties Vonk een voorzet achter de goalie van de gasten. Daarna was het opnieuw Ties Vonk die scoorde. De aanvaller werd neergelegd in de zestien en benutte zelf de toegekende strafschop, 3-1.

De tweede helft bood de aanwezige toeschouwers minder vermaak. De Wâlden kwam nog wel terug tot 3-2, maar wist De Sweach niet serieus in de problemen te brengen. De thuisclub hield makkelijk stand, kreeg nog de nodige kansen, maar verzuimde ruim afstand te nemen. Alleen Duizendstra scoorde. Met een rake kopbal bepaalde de aanvoerder de eindstand op 4-2. 

Slechte serie

Uiteraard was na vijf nederlagen op rij de stemming goed. “Dit hadden we nodig”, aldus Duizendstra. De slechte serie van de afgelopen weken wijt hij aan blessures. “Als iedereen fit is kunnen we goed mee, maar er zijn de laatste weken alleen maar meer mensen weggevallen. Zo is onze spits voor de rest van het seizoen uitgeschakeld, dat was ook de reden dat ik vandaag in de punt van de aanval speelde.”

Dromen van de titel of periodewinst is er in Beetsterzwaag niet meer bij. Duizendstra: “Het gaat er nu om plezier in voetbal te houden en nog wat extra punten te pakken om goed af te sluiten. Daarna kunnen we voorzichtig aan het nieuwe seizoen gaan denken.” Komend Paasweekend moet de Sweach meteen aan de bak. Zaterdag wacht Zevenhuizen en Paasmaandag Deinum. “Twee lastige uitduels.”


De Sweach - De Walden - Sietse de Boer

Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 14 uur geleden
Clubtopscorer Matthijs Velkers (midden)  hoopt weer fit te zijn voor de nacompetitie.
Mildam werkt aan vorm voor nacompetitie Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 20 uur geleden
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 23 uur geleden
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 23 uur geleden
Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 18 apr, 12:39