Afbeelding
comprix_2

Sportieve start leerlingen Comprix

Sport
Afgelopen vrijdag was de derde editie van Comprix in Beweging. De sportieve start van het schooljaar voor álle achtstegroepers van de 40 basisscholen van Comprix begint een traditie te worden.
Ruim 500 kinderen kwamen verdeeld over twee locaties in actie, in Gorredijk en in Wolvega. De kinderen konden voor verschillende workshops kiezen uit 23 niet-alledaagse sporten zoals aikido, boksen, fierljeppen en breakdancen. Daarnaast was Sterkste Man Wout Zijlstra de speciale gast. Hij liet de leerlingen kennismaken met de Highland Games. De achtstegroepers lieten zich van hun sterkste kant zien met een pole push, waarbij twee teams ieder een kant van een boomstam vasthouden en elkaar moeten wegduwen. “Echt zwaar, maar superleuk. Nog even oefenen en dan heb ik zúlke armen!”, aldus een leerling van groep 8.
Samen met Stichting JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) zet Comprix in op meer bewegen en een gezonde leefstijl. Met als doel dat de leerlingen lekker in hun vel zitten. Onderwijs staat volgens Comprix niet alleen in het teken van taal en rekenen. Samenwerken, volhouden, je lat een beetje hoger leggen, omgaan met winst en verlies, het is allemaal te leren door te sporten.
In Gorredijk verzorgden de Buurtsportcoaches van Sport in Opsterland de dag. Jasper Blankert: “Sport is niet alleen goed voor je lijf, het draagt ook bij aan je sociale leven. Met sporten ontmoet je vaak nieuwe vriendjes of vriendinnetjes. Veel van de activiteiten die wij organiseren vinden plaats in de buitenlucht. Een sportdag zoals deze organiseren we graag, want hoe meer kinderen weer buiten spelen, hoe groter ons succes.”

Meer SA!

Afbeelding
Uitje in cabrio Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Flaeijel bij dagbesteding Aardemahuys Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 23 uur geleden