Vera van der Terp in 't Zusje van Home43, dat donderdag de deuren opent in Gorredijk.
Vera van der Terp in 't Zusje van Home43, dat donderdag de deuren opent in Gorredijk.

’t Zusje wil regelmatig verrassen

Ondernemen

GORREDIJK Ze was niet op zoek, het kwam op haar pad. Maar de immer enthousiaste onderneemster Vera van der Terp uit Jubbega pakt de kans met beide handen aan. Deze week opent in Gorredijk ’t Zusje van Home43. Met dezelfde verrassende aanpak die in Jubbega al een succes bleek.

De grote vazen staan nu nog leeg naast elkaar. Maar dat is vanaf donderdag anders. Dan zijn ze gevuld met een grote variëteit aan verse snijbloemen. De plek waar klanten decennialang hun bijzondere boeket bij Petri haalden, is nu overgenomen door ’t Zusje van Home43. Een volgende stap van onderneemster Vera van der Terp uit Jubbega.

Bijzondere start

Drie jaar geleden begon zij in haar woonplaats Home43. “Dat wie yn coronatiid, in bysûndere start.” Maar het werd al snel een succes. Volgens Vera door samen de schouders eronder te zetten. En door, gezien de omstandigheden, creatief te zijn. “Dan kinne je meielkoar hiel wat berikke.” Home43 won de harten van klanten door een verrassend aanbod. Niet alleen snijbloemen en bijzondere boeketten, maar ook door originele woonaccessoires. “Wy bin altyd op syk nei wat nijs. Mar it moat allegear wol by elkoar passe. Dat is de útdaging, it mei seker gjin winkel fan Sinkel wurde.” 

Het betekent wel vaak vernieuwen. Iedere drie weken verandert de etalage. Om de jonge doelgroep aan te spreken kwamen er ook sieraden en parfums in het assortiment. En er is een speciale babyhoek. In Jubbega bestaat het team inmiddels uit dertien medewerkers; volgens Vera ieder met een eigen specialisme. Nu zet ze de stap naar Gorredijk. Het kwam op haar pad via makelaar Sierd Moll en Pieter Bijl- sma die het pand van de familie Postma overnam. “Sy fûnen ús oanpak in ferriking foar De Gordyk.” Vera hoefde niet lang na te denken. De locatie aan het begin van de Hoofdstraat is een A-locatie, hun aanpak heeft zich inmiddels bewezen. “En je moatte sa no en dan in gokje weagje.”

Ook bij ’t Zusje van Home43 vind je een combinatie van bloemen en woonaccessoires. Een plek om te sneupen, op zoek naar leuke verrassingen. Met een uitgebreid aanbod potterie en glaswerk. “It begjint mei wat wy sels leuk fine, mar wy folgje fansels ek de trends. Mar wol altyd mei in ‘touch’ dy’t by ús past.”

Abonnementen

Naast een aanbod van dagelijks verse snijbloemen biedt ’t Zusje ook een uitgebreid assortiment zijdebloemen. “Dy binne hiel populêr. It is keunst, mar gjin plestik.” De zijdebloemen levert ze bijvoorbeeld in abonnementen aan bedrijven. Ze vragen weinig onderhoud en worden regelmatig ‘ververst’. Ook voor snijbloemen kent ’t Zusje een abonnementsysteem, waarbij klanten volgens afspraak periodiek een boeket verse bloemen geleverd krijgen. De ‘bloemkunstenaars’ zijn ook wekelijks druk met rouw- en trouwboeketten. 

‘t Zusje is niet alleen vanaf de Hoofdstraat bereikbaar. Er is bewust gewerkt aan een toegang vanaf het grote, achtergelegen parkeerterrein. Met een uitnodigend terrasje en een fraaie tuin. “Op it parkearterrein komme in soad minsken. Dizze yngong is goed foar de berikberheid.” ‘t Zusje van Home 43 wordt op donderdag 7 september om 10.00 uur officieel geopend door het echtpaar Postma (voormalige eigenaren Petri) en makelaar Sierd Moll.

home43.nl

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 49 minuten geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur 3 okt., 09:08
Afbeelding
Wrotters pakken eerste winst Sport 2 okt., 15:32