Afbeelding

Café De Peer nieuwe naam voor De Compagnon

Ondernemen

GORREDIJK Café De Compagnon in Gorredijk gaat over in andere handen. De familie Peereboom uit Gorredijk zet de uitgaansgelegenheid aan de Hoofdstraat voort onder de naam Café De Peer. 

De dagelijkse leiding komt in handen van zoon Elias en vader Teake. Volgens Teake zijn de plannen de afgelopen weken in een stroomversnelling gekomen. Café-eigenaar Henk Split gaf aan per 31 oktober te willen stoppen. Daarnaast wil de eigenaar van het pand zijn onroerend goed verkopen. 

Teake: “En at de kroech tichtgiet, komt der fuort net wer wat yn. Dat wolle wy foarkomme. De kroech moat iepenbliuwe. Oars hat de jeugd op De Gordyk hielendal gjin plak mear yn it wyk- ein.” De familie Peereboom is ervan overtuigd dat er goede toekomstmogelijkheden liggen voor een café in het hartje van Gorredijk. “Boppedat binne wy minsken út it doarp. Dat skeelt ek.” Het café ondergaat naar verwachting een kleine aanpassing van het interieur. “Mar wy wolle sa snel mooglik los.” 

Teake Peereboom was jarenlang actief als woningstoffeerder, tot gezondheidsredenen dit langer verhinderden. Nu is hij onder andere buschauffeur. Zoon Elias (20) werkt in de bouw en springt in de weekenden al zo nu en dan bij in De Compagnon. 

De Compagnon begon in 2017 als muziekcafé met iedere week livemuziek op een vast podium in het café. 

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 35 minuten geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur 3 okt., 09:08
Afbeelding
Wrotters pakken eerste winst Sport 2 okt., 15:32