Afbeelding

Zo ga je goed voorbereid op vakantie

Ondernemen

Het is weer zover, de tijd dat we weer massaal op vakantie gaan is dan eindelijk aangebroken! Na een jaar hard te hebben gewerkt, gaan de meesten er even lekker een week of zelfs langer tussenuit. Even weg van alle drukte en hectiek in het dagelijks leven en even helemaal tot rust komen zonder dat je je ook maar ergens zorgen over hoeft te maken.

Of je nu gaat vliegen of met de auto gaat, een goede voorbereiding is in alle gevallen wel zo belangrijk. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks ergens halverwege tot de conclusie komt dat je iets bent vergeten. Nu is het niet zo erg als het om een paar slippers gaat, maar stel dat het je paspoort of belangrijke medicatie betreft, wordt het net even iets anders. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat, hebben we een aantal handige tips voor je!

Begin met een checklist

De beste tip die we je kunnen geven, is het maken of downloaden van een checklist. Ons advies is om er één van het internet te halen, omdat je dan zeker weet dat er ook alles op staat. Nu zijn deze lijsten vaak wel ontzettend uitgebreid, maar wel netjes onderverdeeld in allerlei verschillende onderdelen. Het voordeel hiervan is, dat je op je gemak kunt beginnen en kunt afvinken wat je allemaal wel of niet in je koffer hebt zitten. Stel dat je nog iets moet kopen, dan heb je hier nog ruimschoots de tijd voor. Merk je bijvoorbeeld dat je tijdens het inpakken ruimte te kort komt, dan kan het handig zijn om ook een handbagage koffer 55x40x20 mee te nemen, zodat je zeker weet dat je alles bij je hebt.

Wet- en regelgeving

Vaak denken we dat we de regels wel kennen. Toch blijkt dit in de praktijk niet zo te zijn. Een simpel voorbeeld zijn de regels ten aanzien van je handbagage. Stel dat je vliegt met Tui, dan is het wel zo verstandig om op voorhand de regels rondom Tui handbagage even goed door te nemen, zodat je precies weet welk formaat je mee mag nemen. Stel dat je handbagage koffer te groot is en deze moet in het luchtruim, dan betaal je hier onnodig extra geld voor. Naast deze praktische regels, is het ook aan te raden je te verdiepen in de regels van het land waar je naartoe gaat. Zo kan het namelijk zijn dat je ook binnen de EU, te maken krijgt met wat andere regels dan dat je in Nederland gewend bent.

Houd rekening met het weer

Controleer de weersvoorspellingen voor je bestemming en pak passende kleding in. Vergeet niet dat het weer onderweg ook kan veranderen, dus bereid je voor op eventuele temperatuurschommelingen. Neem bijvoorbeeld een lichte jas mee voor koele avonden, zelfs als je naar een zonnige bestemming gaat. Nu ga je er niet vanuit dat je, terwijl je heerlijk ontspannen aan het zwembad ligt, ineens te maken krijgt met een flinke regenbui, maar bestaat de kans dat dit wel gebeurt. De mensen die weleens naar Italië en dan met name rondom het Gardameer zijn geweest, weten als geen ander hoe het daar in een split second kan omslaan in een enorme ravage.

Ontspan

Als je denkt dat een checklist belangrijk is, dan is er natuurlijk maar één ding echt belangrijk wanneer je op vakantie gaat en dat is maximaal genieten. Zorg er dus voor dat je de juiste voorbereidingen treft, zodat je op het moment dat je vakantie ‘echt’ begint, alleen nog maar hoeft te genieten en helemaal tot rust kunt komen.

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 40 minuten geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur 3 okt., 09:08
Afbeelding
Wrotters pakken eerste winst Sport 2 okt., 15:32