Afbeelding

Drie tips om ruimte te besparen in kleine woning

Ondernemen

Een herkenbaar probleem waar veel mensen tegenaan lopen, is het hebben van te weinig ruimte in een kleine woning. Vooral studenten die net verhuizen naar een kamer of studio missen die extra ruimte die ze thuis gewend zijn. Waar zet je dat stijlvolle servies van keramiek neer en hoe zorg ik voor voldoende beweegruimte rond mijn bed? 

Met deze slimme tips bespaar je veel ruimte in je woning en krijg je niet dat welbekende opgesloten gevoel. Benieuwd naar hoe jij ultiem gebruikmaakt van de ruimte in je woning? Lees dan snel verder!

Zorg voor voldoende opbergruimte

Ten eerste zorg je voor voldoende opbergruimte. In een kleine woning kan een rommelig huis al snel zorgen voor een drukke en nauwe uitstraling. Met genoeg opbergmogelijkheden ga je dit tegen. In een ladekast kun je ongelofelijk veel kwijt. Je kunt de lades zo rommelig mogelijk vullen, want wat erin zit, zie je toch niet. Veel opbergmeubels zijn multifunctioneel, want je kan er gemakkelijk een televisie op kwijt of het gebruiken als extra bijzettafel!

Kies aanpasbare meubels

Ten tweede kun je met aanpasbare meubels veel ruimte besparen. Vooral op het gebied van het bed zijn er veel mogelijkheden. Denk aan een slaapbank of een bed dat je opbergt in de muur. Ook hebben bedden vaak veel ruimte om dingen eronder op te bergen. Daarnaast maak je gebruik van uitschuifbare tafels. Mocht je meerdere gasten over de vloer hebben, maak je bij een vierpersoonstafel zo plek voor zes!

Laat de ruimte groter lijken

Tot slot, kun je niet alleen ruimte besparen, maar laat je de ruimte optisch groter lijken. Dit zorgt ervoor dat je je niet zo opgekropt voelt in een kleine woning. Dit doe je vooral door middel van ramen. Mocht dit niet mogelijk zijn, hang je een aantal spiegels op die het laten lijken alsof de kamer groter is dan het eigenlijk is. Daarnaast maak je alleen gebruik van lichte kleuren op de muur die de kamer licht en luchtig houden.

Zoals je ziet, kun je gemakkelijk ruimte besparen in een kleine woning. Zorg voor voldoende opbergruimte dat ook te gebruiken is als tv-meubel of bijzettafel. Maak gebruik van aanpasbare meubels om geen onnodige ruimte te gebruiken. Tot slot laat je de ruimte groter lijken met ramen, spiegels, en het gebruik van lichte kleuren. Zo zorg je voor een fijn gevoel in een kleine woning!

Meer SA!

Afbeelding
Herfst in de zomer Column 12 minuten geleden
Afbeelding
Johannes Veenema wol wat delsette mei De Gordyk Sport 18 minuten geleden
Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws gisteren
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur gisteren