Afbeelding
Foto: Culivents

Blogs vol tips van Ruben en Imke

Ondernemen

GORREDIJK Elke dag zijn ze met eten bezig. En dat willen de chefs van Culivents graag delen. Sinds een half jaar schrijven Ruben Visser en Imke Gerritsen smakelijke, vermakelijke en inspirerende blogs. En zoals het een cateraar betaamt: in elk blog speelt voedsel een belangrijke rol. Om van te smullen. 

Het is zomer, de tijd van tuinfeesten en barbecues. Daar gaat de blog van juni over. Ruben: “Een goed tuinfeest begint met bedenken wat je nodig hebt: hoeveel mensen komen er, wat heb je nodig om iedereen te voorzien van een hapje en drankje, gaan de gasten zitten of blijven ze staan, moet er een schaduwdoek komen of een tent.” 

Wie volledig ontzorgd wil worden, kan ervoor kiezen om het gehele tuinfeest, of de bbq, te laten verzorgen. En hoewel voedsel de hoofdzaak is van de cateraar, regelt Culivents met plezier alles eromheen. 

Achter de schermen

Elke maand schrijven Culivents-chefs Ruben en Imke een blog. “Om onze kennis te delen en tips te geven. We vertellen graag waar we op dat moment mee bezig zijn. Mensen vinden het leuk om een beetje achter de schermen mee te kijken”, zegt Ruben. De blogs zijn seizoensgebonden. In hun eerste blog, vlak voor kerst, gaven Imke en Ruben met name tips voor gezellige doe-dingen in de trant van ‘hoe kom ik de kerst door’. 

En dan zit je na de kerst met een koelkast vol leftovers. Wat doe je ermee? Daarover ging het blog waarin de koks creatieve gerechten bedachten voor al dat overgebleven voedsel. Mooie sandwiches of een pastei van de restjes vlees, gepureerde soep van groenten en oud brood omtoveren tot wentelteefjes of bruschetta. Naast heerlijke tips om overgebleven kerstlekkernijen te verwerken in nieuwe gerechten, breken Imke en Ruben in dit blog-onderwerp ook een lans voor een keertje zonder vlees eten.

Want, zo schrijven ze, vegetarisch eten draagt bij aan een goede en gezonde leefomgeving: minder waterverbruik, minder ontbossing en lagere uitstoot van broeikasgassen.

Denkwijze

Ruben: “We proberen in alles zo duurzaam en lokaal mogelijk te werken. In onze blogs delen we hierover ook onze denkwijze. Daar hebben we ook het blog ‘Verklein je foodprint’ over geschreven.” Imke: “Bewust gebruik van lokale producten geeft less foodprint. En we gaan bewust om met grondstoffen, zodat we zo weinig mogelijk afval hebben.” 

Toch gebruiken ze ook zo nu en dan wegwerpmateriaal. “Soms is 240 kilometer rijden om een schaal af te leveren en weer terug te halen voor de afwas, belastender voor het milieu dan het gebruik van een wegwerpschaal.” Bruidsbeurzen worden veelal in het voorjaar georganiseerd, het is ook de tijd waarin veel mensen plannen maken voor een bruiloft, weet Imke. In juni ging daar het blog over. Imke: “De do’s and don’ts en tips hoe je een trouwfeest moet organiseren.” 

Bij trouwen hoort eten, dus ook een schat aan tips hierin: een origineel shared dinner, live cooking, walkingdinner of hippe foodbars. En dan nog de eindeloze mogelijkheden hapjes en drankjes. Voor wie dat wil: Culivents bedenkt voor elke bruiloft een menu op maat inclusief eventueel de aankleding, inrichting en muziek. “Het enige wat altijd standaard is, is dat we werken met eerlijke, biologische en lokale producten.” De blogs zijn te lezen op puurculivents.nl

Meer SA!

Afbeelding
Uitje in cabrio Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Flaeijel bij dagbesteding Aardemahuys Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 23 uur geleden