Aleta de Haan kan in het nieuwe magazijn in Gorredijk alle meubels tonen.
Aleta de Haan kan in het nieuwe magazijn in Gorredijk alle meubels tonen. Foto: Renske Woudstra

Us hûs ús thús heeft meubelmagazijn naast de winkel

Ondernemen

GORREDIJK Dat is het: ideeën opdoen en geïnspireerd raken. Wie binnenloopt bij Us hûs ús thús komt ogen tekort. En dat is net de bedoeling. Een stoere, sobere stijl is het kenmerk van de verrassend grote woonwinkel in landelijke meubels en woonaccessoires. Met sinds kort een meubelmagazijn gevestigd naast de winkel.

“Ons magazijn zat voorheen in Jubbega waar ik tien jaar geleden met de woonwinkel gestart ben”, vertelt eigenaresse Aleta de Haan. De grote voorraad meubels was hierdoor niet zichtbaar voor haar klanten. Dat is opgelost door het magazijn nu naast de winkel te vestigen, zodat haar klanten op dezelfde locatie alle voorraad kunnen bewonderen.

Uit voorraad

Het gaat goed met Us hûs ús thús, constateert Aleta. “We krijgen klanten van steeds verder weg. In het Noorden zijn weinig winkels voor landelijke meubels, dat horen we vaak van onze klanten en met het magazijn erbij kunnen we mooi alles laten zien. Een groot voordeel voor de klant is dat we direct uit voorraad leveren.” Het magazijn biedt een grote hoeveelheid meubels in soorten en maten; dressoirs, eettafels, bijzettafels, bankjes en panelen. 

De meubelen zijn veelal gemaakt van oud, hergebruikt hardhout, wat een prachtige doorleefde uitstraling geeft. Daarnaast kan op verzoek bij de leverancier een meubel op maat, eventueel naar eigen ontwerp, besteld worden. Naast houten meubels heeft Us hûs ús thús ook een grote collectie landelijke eetkamerstoelen waarvan verschillende types tentoongesteld staan. “Dit soort mooie en sfeervolle modellen kun je in de omgeving bijna nergens anders vinden.”

Doorleefd hout

Het assortiment is tijdloos, rustiek, vaak in grijstinten en van doorleefd hout. Dat is ook wat de collectie ten opzichte van andere meubelwinkels uniek maakt, zegt Aleta. “Tegenwoordig is industrieel de trend, met veel staal. Bij ons draait het om hout, daar raak je nooit op uitgekeken en het past in elk interieur.” 

In de winkel onder het Quadrivium aan de Hoofdstraat geeft Aleta graag advies aan klanten over de styling van hun huis. Ook geeft ze verf- en  kleuradvies. Bijvoorbeeld als een klant een bij haar gekocht item wil laten matchen met de eigen meubels. “Ik heb zelf jarenlang meubels gerestyled en weet waar ik het over heb. We hebben mooie beitsen en krijtverf in huis waarmee mensen de meubels die ze willen houden, kunnen restylen.”

Groot event

Tweemaal per jaar organiseert Us hûs ús thús een groot event waarbij sfeerproeven en het verwennen van klanten vooropstaan. Dat trekt klanten uit het hele land. Daarnaast lopen steeds vaker mensen van dichtbij binnen, merkt Aleta. Vaak voor een mooie pot uit de grote collectie aardewerk, een accessoire of cadeaupakketje. “We doen ons best om iedereen wat te bieden om van hun huis een thuis te maken.” 

Haar winkel heeft Aleta ingericht zoals ze dat thuis doet: in warme, landelijke sfeer. Meubels van oud hout, goed geplaatste accessoires en prachtig ingerichte stijlkamers helpen haar klanten om inspiratie op te doen. Zoals bijvoorbeeld de ladder die boven de eettafel de lampen draagt, de winkelkasten van robuust hout, een rietdak boven de zithoek, mooi vormgegeven doorkijkjes, cosy kussens en plaids en talloze kleinere hebbedingetjes. ushususthus.nl

Meer SA!

Afbeelding
NoSa!: Melissa van der Voort over de combi klassiek en hafabra NoSa 4 uur geleden
Afbeelding
Avond-4-daagse in Bakkeveen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Sieraden van Janny Klein bij Galerie Mildam Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Wat neem ik mee op vakantie? Ondernemen 22 uur geleden
Afbeelding
THOR gehavend de nacompetitie in Sport 2 jun., 16:00
Afbeelding
Kijk nu: de nieuwe NoSa! (video) NoSa 2 jun., 15:47
Afbeelding
Deel je selfie met Jochem met Sa! Cultuur 2 jun., 15:20
Afbeelding
Echo's en Sporen van een Lesbisch Archief Cultuur 2 jun., 15:19