Afbeelding

Supermarkt Wijnjewoude in gesprek met dorpsbewoners

Ondernemen

WIJNJEWOUDE De dorpssupermarkt van Wijnjewoude is afgelopen weekend overgenomen door twee ondernemers uit het dorp: Arie van Dijk en John van der Veen. 

De vorige exploitanten Andrea en Joël Basta hebben vanwege zakelijke omstandigheden afscheid genomen, daarbij speelden persoonlijke omstandigheden geen rol, zoals vorige week wel is gecommuniceerd. 

De nieuwe eigenaren zien toekomst in de supermarkt, aangezien het aantal klanten en de omzet nog steeds groeit. “We breiden het assortiment uit met meer verse groenten en meer lokale producten. Dat is waar de klanten om vragen.” 

Komende zaterdag hebben de nieuwe eigenaren de koffie klaar om met de klanten in gesprek te gaan over hun wensen en verwachtingen. “De supermarkt moet het centrum van het dorp zijn, zoals vanaf het begin de bedoeling is. Dat betekent dat we de binding met het dorp beter willen benutten.” In december volgen er nog speciale acties rond Sinterklaas en Kerst. 

Er zijn inmiddels gesprekken gevoerd met de medewerkers over de veranderingen. De inwoners van Wijnjewoude hebben vorig jaar onder de noemer ‘Spek de Voorraad’ financieel bijgedragen aan de heropening van de supermarkt. Van Dijk: “De afspraken die daarover gemaakt zijn, blijven overeind.” De nieuwe eigenaren krijgen in de overgangsperiode steun van mensen met een supermarktachtergrond. “We gaan nu op zoek naar een ondernemer die de activiteiten op termijn weer van ons kan overnemen.”

Meer SA!

Afbeelding
Paastip: paasbeleving bij Kaasboerderij De Gelder Cultuur 11 minuten geleden
Afbeelding
Het huis is me de baas Column 2 uur geleden
De Driving Range van Golfclub Lauswolt in Beetsterzwaag.
Weekendtip: open dag bij Golfclub Lauswolt Sport 6 uur geleden
Goudsmid Pepi Hoitinga.
Pepi: trouwringen met ieder een eigen touch Ondernemen 6 uur geleden
Afbeelding
Spannende jacht in Gorredijk Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Meld je nu aan voor webinar: waarom in 2024 een woning kopen? Ondernemen 21 uur geleden
Afbeelding
Fedde en Lieke Column 28 mrt, 12:05
Wethouder Durk Durksz en Warner de Leeuw van ELAN
Parkeerverbod geldt niet voor scholeksters Nieuws 28 mrt, 10:46