Afbeelding

Groeiende markt voor bijzondere eventtenten

Ondernemen

GORREDIJK Organisatoren van feesten worden steeds inventiever en creatiever. Iedere locatie is tegenwoordig om te bouwen tot een feestterrein. Met alles erop en eraan. Eventtentverhuur.nl in Gorredijk speelt met succes in op deze ontwikkeling.

Eigenlijk is het verhuur van tenten voor evenementen een uitvloeisel van een andere activiteit, vertelt Aaron Kors. Samen met Ronald Zandstra werkt hij al een aantal jaren samen met Event Camping, opgericht door Harm de Jong en Marc Schaaf van Bureau Schaaf uit Grou, bij het organiseren van campings bij grote evenementen. “Wy rjochtsje dan hiele campings yn. Mei slieptinten, it sanitair en alles wat der fierder by te sjen komt.” 

En van het een komt het ander. Bezoekers van deze campings kwamen steeds vaker met de vraag of de organisatie ook tenten kon verzorgen op kleinere evenementen. “En dy kâns litte wy net lizze. Dat kinne wy.” Het leidde tot een nieuw bedrijf: eventtentverhuur.nl

Het aanbod van tenten is op te delen in twee categorieën: de stretchtenten en de slaaptenten. Stretchtenten bestaan uit ruwe houten palen met daaroverheen een luxe gespannen tentdoek. “It binne tinten mei in wat avontuerlike útstrieling.” Met afmetingen tot een diameter van meer dan tien meter. “En at de klant it wol, leverje wy der alles by.” En dat loopt van de houten vloer, tot meubilair, tot sanitair en horeca. De tenten worden naast feesten ook ingezet voor bijvoorbeeld openingen of product- of bedrijfspresentaties.

De slaaptenten van het bedrijf hebben een doorsnede van vijf meter, met oprolbare zijwanden en ventilatie. De tenten worden volgens Ronald ook geleverd met stretchbedden, luchtbedden of wat de klant maar wil. “Wy sjogge no hieltyd faker dat der brulloften holden wurde op spesjale lokaasjes, sa as by minsken thús op in gersfjild. It hat dan wat ekstra’s as de minsken sliepen bliuwe kinne en dat it feest de oare deis dan ôfsluten wurdt mei in ontbijt of brunch.” Een manier om de bruiloft te verlengen en dan op een speciale manier af te sluiten. 

Naast het leveren van losse tenten heeft eventtentverhuur.nl ook alles in huis om een feest in te richten volgens een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan bohemianstijl, een boerenbruiloft, natural, beach of urban vintage. “It foardiel foar de organisaasje is dat ien partij alles regelt. Mar it begjint foar ús mei de tinte. De rest komt derby.” Dit jaar stonden de tenten uit Gorredijk al door het hele land.

Aaron en Ronald hadden een drukke zomer, met ook veel door corona uitgestelde evenementen. Dat betekende ook een grote run op tenten en alles wat erbij komt kijken. Ze merken nu dat organisaties vanwege de drukte deze zomer, nu ook meer vooruitplannen en al vroeger tenten vastleggen. 

Eventtentverhuur.nl

Meer SA!

Afbeelding
Gevoelige keuze voor Sport Vereent Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Partijen rond De Kompenije weer aan tafel Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Debuut van The Spaltenbridge Band Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Van Teyens Fundatie helpt Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Oproep: Hoe bespaart u energie? Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Huurwoningen versneld verduurzaamd Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Uitlaten in het donker Column 13 uur geleden
Afbeelding
Lezing: Wat deed Bommen Berend in Opsterland? Cultuur 30 nov, 19:27