Aaron Kors en Ronald Zandstra van ALRO Concepts.
Aaron Kors en Ronald Zandstra van ALRO Concepts. Foto: Sietse de Boer

Alles draait om herkenning en promotie bij ALRO Concepts

Ondernemen

GORREDIJK Is een fysieke showroom uit de tijd? Moet alles online? Niet bij ALRO Concepts. “Wy ferkeapje it leafst net út in boekje.” Advies geven lukt het best fysiek, vinden Aaron Kors en Ronald Zandstra. “Dan kin je de ferskillen goed sjen litte.” 

Drie jaar geleden kondigden Aaron Kors en Ronald Zandstra aan dat hun bedrijven intensiever gingen samenwerken. Aaron was met SportsKing actief in sport- en bedrijfskleding. Ronald leverde met Zandstra Design aan bedrijven allerlei uitingen, zoals autobelettering, vlaggen en reclameborden. De samenwerking werd een succes. De bedrijven vulden elkaar goed aan. Ze konden hun klanten een breder pakket producten aanbieden.

Daarna ging het snel. Ze zochten een plek voor hen samen en vonden dat in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Wetterwille op het bedrijventerrein in Gorredijk. Sinds juni vorig jaar zijn ze daar onder de naam ALRO Concepts gevestigd.

Meedenken

De ruime showroom hangt vol sport- en bedrijfskleding, een belangrijke productcategorie voor Aaron en Ronald. “Sportferienigingen en bedriuwen kinne hjir útsykje wat it best by harren past”, vertelt Aaron. “Wy tinke graach mei, meitsje ús eigen ûntwerpen en regelje as it moat dêrnei alles.” Doordat ze in eigen huis textiel kunnen bedrukken, kunnen ze ook snel handelen. Maar ‘custom made’-kleding, die ze wel zelf ontwerpen, wordt gesublimeerd. Dat betekent dat logo’s en sponsorteksten in het textiel worden gedrukt en niet erop. Daarvoor zijn er afspraken met een selecte groep leveranciers.

 “Wy hâlde boppedat fan alle shirts of bedriuwsklean ekstra foarried oan. Dat is foar in ferieniging of in bedriuw hiel maklik.” Met de beschikbare apparatuur is het ook mogelijk om kleding eenvoudig en snel te personaliseren. Bijvoorbeeld door rugnummers of namen op kleding aan te brengen. Dat is ook handig voor kleine series bedrijfskleding, bijvoorbeeld voor zzp’ers. 

De dienstverlening gaat verder dan het leveren van kleding. ALRO Concepts levert ook een brede variatie aan andere promotie-uitingen. Meerdere clubs hebben ze al voorzien van een eigen webshop waarin clubartikelen te bestellen zijn, zoals mokken, sleutelhangers en sjaaltjes. “Fansels hat de club dêr sels finansjeel ek wat oan. En se hoege net sels in frijwilliger te sykjen dy’t alles op foarried hâldt en regelt.”

Promotie-uitingen

Aaron en Ronald houden van totaalconcepten. Hun klanten zien dat voordeel ook, zo merken ze. “At wy kontakt mei in klant ha, dan blykt faak al snel dat wy harren ek mei oare dingen helpe kinne”, vertelt Ronald. Van drukwerk tot vlaggen, van belettering op borden en auto’s tot spandoeken. “En dat fine minsken hiel noflik. Dat se it út hannen jaan kinne, dat in oar der wol nei omsjocht en dat se alles op ien adres ha.” Deze werkwijze is volgens Ronald snel en efficiënt, zolang je alles van tevoren maar goed op elkaar afstemt. “En dêr hâlde wy fan. Meardere spesjaliteiten ûnder ien dak.”

alroconcepts.nl

Meer SA!

Afbeelding
Een week (terug) naar Kyiv Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
De Opdracht wint ANWB Verkeersplein Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Herfst in de zomer Column 13 uur geleden
Afbeelding
Johannes Veenema wol wat delsette mei De Gordyk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 17 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 3 okt., 15:56