Cor van Dijk en Robin Rispens.
Cor van Dijk en Robin Rispens. Foto: Sietse de Boer

Notariswissel in Gorredijk

Ondernemen

GORREDIJK Cor van Dijk is al ruim anderhalf jaar aan de slag bij Rispens Notarissen in Gorredijk. Op 25 april neemt de nieuwe notaris het kantoor officieel over van Robin Rispens, die na zeventien jaar Gorredijk heeft ingeruild voor Bonaire.

De overstap naar Caribisch Nederland van Robin Rispens en zijn gezin kent meerdere hoofdstukken. Het begon met een eerste bezoek aan Bonaire, begin 2019. Dat smaakte goed. Een jaar later gingen Robin en Elsbeth voor een korte sabbatical van twee maanden opnieuw die kant op. Het eerder geplante zaadje kreeg steviger wortels. Rispens: “Wij waren toen even helemaal uitgeplugd van alles. Een goed moment om na te denken over de verdere toekomst.” Voor Elsbeth was het al vrij snel duidelijk dat zij zich wel wilde vestigen op Bonaire. 

Al in september 2020 maakte zij de overstap. “Ik heb daarna ook besloten die kant op te gaan”, vertelt Robin. “Ik ben circa dertig jaar met veel plezier (kandidaat-)notaris geweest. Elsbeth is mij destijds naar Gorredijk gevolgd, nu volg ik haar.” Daarna kwam een jaar van regelmatig heen en weer pendelen en zorgen voor een goede overdracht van het kantoor. Eind vorig jaar vertrok ook Robin Rispens met een enkel ticket en een gerust hart naar Bonaire. Hij had inmiddels een opvolger gevonden voor het notariskantoor. Cor van Dijk (49) uit Heerenveen neemt het kantoor op 25 april 2022 officieel over. Alles daarvoor is nu geregeld. Een notaris wordt door de Kroon benoemd, maar kan wel zelf een opvolger zoeken, mits die aan de wettelijke eisen voldoet.

Volgende stap

Van Dijk startte in 1995 als notarieel medewerker en kreeg al snel de smaak te pakken. Hij studeerde vervolgens Nederlands recht en Notarieel recht en werd kandidaat-notaris in verschillende plaatsen: Sneek, Almere, Heerenveen, Joure en Meppel. “Een volgende stap naar notaris lag voor de hand. Ik heb ook wel eerder gesprekken gevoerd met andere notarissen, maar dat resulteerde niet in een akkoord. Toen ik in 2019 bij Robin ging werken is het snel gegaan. Vooral omdat het kantoor bij mij past.”

Wat Van Dijk in Gorredijk aanspreekt is de gemoedelijke sfeer, de kwaliteit van de medewerkers en de omvang van het kantoor. “Ik heb wel op grotere kantoren gewerkt, maar dan ben je al snel specialist. Ik voel mij meer een generalist en daarom past het kantoor in Gorredijk goed. Hier komen mensen uit een grote regio met tal van vragen, zowel particulier als zakelijk.” De naam Rispens Notarissen blijft eerst nog even. “Ik ga voor een geleidelijke overgang. De mensen mogen eerst wennen aan een nieuwe notaris, daarna aan een nieuwe naam.

Bonaire

Robin en Elsbeth hebben inmiddels hun plek gevonden op Bonaire. Robin: “In mijn jeugd heb ik jaren in Nigeria gewoond. Veel geuren, planten en vruchten zijn herkenbaar voor mij. De indrukken uit mijn jeugd komen terug. Wij voelen ons al helemaal thuis. Ik heb mij op Bonaire bij de plaatselijke notaris gemeld en ga een paar dagen per week voor haar aan het werk. Elsbeth werkt in de gezondheidszorg als verpleegkundige bij de GGD.”

rispensnotarissen.nl 

Meer SA!

Afbeelding
‘t Ambyld up-to-date na jaar lange verbouwing Algemeen 20 minuten geleden
Afbeelding
Zege UDIROS ondanks matig spel Sport 51 minuten geleden
Afbeelding
Durk de Haan zijn 25e ‘georganiseerde wanhoop’ Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Kijk terug: schrijvers in de bieb Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Dries Bongaerts speelt in schaapskooi Cultuur gisteren
Afbeelding
LDODK nog volop in race voor play-offs veldtitel Sport 20 mei, 17:30
Afbeelding
Weekendtip: Kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s Cultuur 20 mei, 12:37
Afbeelding
Weekendtip: Jan de Roas Sjongers 25 jaar (+1) Cultuur 20 mei, 11:41