René Mekkes en Wiebe Pieter Visser.
René Mekkes en Wiebe Pieter Visser. Foto: Sietse de Boer

RW Woningstoffering brengt peertje terug op de gevel

Ondernemen

GORREDIJK In Gorredijk is sinds kort RW Woningstoffering geopend. Het is een vorm van doorstart van Peereboom Woninginrichting aan de Hoofdstraat. En daarmee brengen Wiebe Pieter Visser en René Mekkes een stuk historie terug in Gorredijk.

“It komt troch Teake Peereboom”, legt Visser uit. “Hy hie de winkel ticht, it wie te drok foar him allinnich. We ha in kear mei syn trijen praat, Teake fûn dit krekt wat foar ús.” In de helft van het pand tonen de ervaren woning- en projectstoffeerders daarom sinds kort een compacte collectie van alle mogelijke merken en soorten vloeren en raambekleding. RW Woningstoffering werkt samen met Teake Peereboom. Visser: “As zzp’er wurdt hy of it fertroude gesicht yn de winkel of komt by minsken oer de flier foar útfiering fan stoffearring.” Met die samenwerking komt ook het bekende peertje terug in het logo op het winkelpand, verzekeren de mannen.

Top tot teen

Visser en Mekkes zijn gepokt en gemazeld in het vak. Wiebe Pieter Visser is met zijn eigen bedrijf Visser Woninginrichting (Zwaagwesteinde) specialist in traditionele raambekleding en vloeren. René Mekkes heeft in Gytsjerk het bedrijf Mekkes Vloeren, gespecialiseerd in diverse soorten vloeren. “We ha tsien jier tegearre by Lippe wurke. Doe tochten we der al oer nei om tegearre wat te dwaan.” Dit resulteerde twee jaar geleden in RW Projectstoffering met vestigingen in Dokkum en Giekerk. Gorredijk komt daar nu bij met het onderdeel woningstoffering. De drie bedrijven tellen samen zo’n veertig personeelsleden die voor alle bedrijven aan de slag kunnen. Dat maakt hun slagkracht groot, zegt Visser. “We kin alles regelje mei ús eigen jonges yn tsjinst. Se bin op alle fronten thús, fan egalisearje oant antike beroppen as stoffearder fan de trap.” De dienstverlening gaat van top tot teen: van vloeren verwijderen tot het leggen van vinyl, pvc, laminaat en hout en raambekleding variërend van gordijnen tot plissé en jaloezieën.

‘Fertroud gesicht’

Met RW Woningstoffering in Gorredijk brengen Visser en Mekkes ook de particuliere markt onder in hun bedrijf. Mekkes: “Ik sit grutdiels yn de projektstoffearring mei sa’n tritich opdrachtjouwers. Mei De Gordyk derby feroaret der foar my net safolle.” Visser zit doorgaans in het uitvoerende werk: “Oerdeis stoffearje en jûns ynkeap en administraasje. Dat feroaret no nei in mear kontrolearjende funksje.” De winkel in Gorredijk wordt in de praktijk gerund door Susanna Veldman en Teake Peereboom. Mekkes: “Sa moai dat in fertroud gesicht weromkomt. Peereboom hat in hiel lange histoarje op ‘e Gordyk.” Klanten krijgen gedegen advies op gebied van vloeren en raambekleding. Omdat er veel vakmensen flexibel ingezet kunnen worden, kan een vloer binnen twee tot drie weken worden gelegd . Daarnaast is er een (ver)maakservice voor gordijnen. 

“We begjinne lyts”, zegt Mekkes. In de showroom is alles compact opgesteld waarbij bewuste keuzes zijn gemaakt uit de collectie. “Alderwetsk spul ha we eins net mear, nei blomkegerdinen is bygelyks hast gjin fraach mear.” Op dit moment zijn de pvc-vloeren een grote trend, zegt Visser. “Se wurde steeds moaier en bin ideaal foar flierferwaarming mar bin ek lûddempend.” Qua raambekleding zijn momenteel de jaloezieën populair, vooral die van bamboe. “Hûndert prosint natuerlik en in prachtige útstrieling.”

Meer SA!

Afbeelding
‘t Ambyld up-to-date na jaar lange verbouwing Algemeen 30 minuten geleden
Afbeelding
Zege UDIROS ondanks matig spel Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Durk de Haan zijn 25e ‘georganiseerde wanhoop’ Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Kijk terug: schrijvers in de bieb Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Dries Bongaerts speelt in schaapskooi Cultuur gisteren
Afbeelding
LDODK nog volop in race voor play-offs veldtitel Sport 20 mei, 17:30
Afbeelding
Weekendtip: Kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s Cultuur 20 mei, 12:37
Afbeelding
Weekendtip: Jan de Roas Sjongers 25 jaar (+1) Cultuur 20 mei, 11:41