Afbeelding

Rozanne: de hit van de eeuw

Ondernemen

Evert Visser van Visser Plant Boomkwekerij en Plantencentrum in Lippenhuizen is razend enthousiast over de nieuwe geraniumsoort Rozanne. Geranium Rozanne debuteerde in 2000 op de prestigieuze Chelsea Flower Show in Engeland en werd daar in 2013 gekozen tot plant van de eeuw. Sinds drie jaar is de nieuwe soort bij Visser Plant te koop. “Minsken dy’t it earste jier dizze geranium kocht ha, komme no allegear wer. Se ha noch in hoekje yn ‘e tún en wolle dêr ek graach dizze geranium ha.” Rozanne is wat duurder dan haar soortgenoten, maar betaalt die prijs ruimschoots terug. Het is een sterke vaste plant met een bijzonder lange bloeitijd. Daarbij zijn de blauwviolette bloemen tweemaal groter dan de doorsnee tuingeranium. Bovendien is ze geschikt voor alle grondsoorten, kan ze in de zon en in halfschaduw, pot of perk en is makkelijk in het onderhoud. Het tuincentrum verkoopt jaarlijks ruim vijftienhonderd exemplaren van deze tuingeranium.

Ze is blauwviolet en bloeit bijna het hele jaar. Rozanne is de naam. “Der kin allegear nije geraniums op ‘e merke komme, mar sa goed as dizze fynst net gau.”

Rozanne is genoemd naar haar ontdekker: Rozanne Waterer. Zij ontdekte het plantje 24 jaar geleden in haar tuin in Engeland. “It hat grif in krúsing fan oare soarten west. Dizze geranium kinst net stekke, fermearderjen kin allinne troch weefselkweek.” Geranium Rozanne is een geliefde plant bij vele tuinontwerpers en laat zich mooi combineren met bijvoorbeeld diverse soorten siergras, vrouwenmantel, aster en sedum. Visser Plant combineert de Rozanne onder andere graag met ilex, een prachtige, bolvormig gesnoeide heester die in vorm en kleur een mooi contrast geeft. “En blommen bin wer hielendal werom yn ‘e tunen. Buxus, stiennen en terrassen bin passé.”

www.visserplant.nl

Meer SA!

Afbeelding
Spannende jacht in Gorredijk Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Meld je nu aan voor webinar: waarom in 2024 een woning kopen? Ondernemen 5 uur geleden
Afbeelding
Fedde en Lieke Column 11 uur geleden
Wethouder Durk Durksz en Warner de Leeuw van ELAN
Parkeerverbod geldt niet voor scholeksters Nieuws 12 uur geleden
Gjalt Wijma.
'Lekker de zorgen van je af fietsen' Nieuws 15 uur geleden
Xander Wagenaar juicht na zijn winnende treffer tegen Opende. De middenvelder gelooft nog volop in lijfsbehoud van RWF in de derde klasse B.
RWF wil zware nacompetitie ontlopen Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen doortrappen van start Sport 15 uur geleden
De vijfendertig kilometer lange mountainbikeroute wordt onderhouden door vrijwilligers.
Mtb-routes worden elk jaar stukje beter Sport 27 mrt, 14:27