Afbeelding
boekenbeurs3

Boekenhoofdstad Gorredijk

Ondernemen
De jaarlijkse open dagen met boekenbeurs bij Tialda/Steven Sterk maken Gorredijk op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni (12.00-17.00 uur) boekenhoofdstad van Nederland. De elfde editie van de beurs is uitgegroeid tot een landelijk evenement.
De boeken liggen niet zoals eerder in kramen; bezoekers mogen nu langs paden door het hele magazijn lopen, waardoor het aanbod vele malen groter is dan voorgaande edities. Alle 6.700 aanwezige ramsjtitels, in totaal meer dan drie miljoen boeken, worden scherp geprijsd. De kortingen kunnen oplopen tot tachtig procent van de nieuwprijs. De toegang is gratis. Iedereen die een aankoop doet, krijgt een cadeauboek op de koop toe.
In 2018 bestaat Tialda, groothandel in ramsjboeken, 29 jaar. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot de grootste handelaar in goedkope boeken van Nederland en Vlaanderen. Grote afnemers zijn warenhuizen, musea, de meeste boekhandels in Nederland en Vlaanderen, bol.com en andere internetverkopers. Onderdeel van Tialda BV/Steven Sterk zijn ook de uitgeverijen Bornmeer, Friese Pers Boekerij en Noordboek. De laatste twee zijn overgenomen in de zomer van 2017. Dit past in de ambitie van Bornmeer om uit te groeien tot een middelgrote landelijke uitgeverij.

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 13 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 14 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 14 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
'Mear einekuorren, mear einepiken' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing route buurtbus Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 24 apr, 12:29
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26