Mister Laminaat.
Mister Laminaat. GORREDIJK 27-10-2021 Mister Laminaat Albert Zeldenrust.

Mister Laminaat nieuw in Gorredijk

Ondernemen
De vraag naar laminaat heeft een grote vlucht genomen nu steeds minder mensen in huis kiezen voor vloerbedekking. Om dicht bij huis aan deze vraag te kunnen voldoen, openden Albert en Anneke Seldenrust begin oktober Mister Laminaat aan de Schoolstraat in Gorredijk.
Mister Laminaat wil een laagdrempelige winkel zijn met leuk geprijsde producten, omschrijft Seldenrust. “We ha in moaie fêste kolleksje fan Hoomline. Dêrneist ha we fabrykspartijen dy’t we goedkeaper oanbiede kinne as de outlets, omdat wy skerp en direkt by de fabryk ynkeapje.” Rap in opkomst is het watervast laminaat. Voor gebruik in keukens en badkamers, maar soms ook gewoon in de huiskamer vanwege de mooie uitstraling.
Met jarenlange verkoop- en advieservaring is Seldenrust goed thuis in laminaat en pvc-vloeren. Dat helpt om goed in te kunnen spelen op de situatie bij de klanten. “Yn in appartemint hast in ûnderflier nedich mei lûdsreduksje, in gewoane foam ûnderflier foldocht dan net. It hat te meitsjen mei kontaktlûdsoerlêst fan de flier fan boppe nei ûnderen.” Albert adviseert dan rubbergerelateerd laminaat in plaats van een foamrug. “It is de winkelier dy’t advys jout, it is de keuze fan de klant oft se dat wolle.“
Afhankelijk van de ondergrond kan laminaat ook isolerend werken. Oudere woningen zijn vaak voorzien van een houten vloer met daaronder een kruipruimte. Dan is eerst een goed isolerende ondervloer nodig, de bekende groene plaat van 7 mm. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is laminaat ook prima geschikt voor betonvloeren met vloerverwarming. Albert hoort vaak dat alleen een pvc-vloer dan geschikt is. “Mar dat is net sa. Der is al jierren 8 mm dik laminaat dat ek geskikt is foar flierferwaarming, mar dan moat der wol in saneamde heatfoil 8 ûnderflier ûnder.”

Legservice

Laminaat is volgens Seldenrust goed zelf te leggen, hij geeft graag de juiste instructies. Bijvoorbeeld over het verschil tussen 7 en 8 mm-laminaat. Bij de meeste 7 mm-laminaten klik je eerst een lange rij planken in de lengterichting met de kopse kant aan elkaar. “Dan kinst de folgjende rige der yn ien kear oan fêst klikke.” Weet je dat niet, dan kan het leggen ook mislukken. Mister Laminaat heeft ook een legservice, dan heb je er zelf geen omkijken naar. “We ha dêr in fakman foar yn tsjinst, in gewoane Fryske jonge.”
Het leggen van pvc-vloeren is een vak apart. Het materiaal is flexibeler dan laminaat, maar door de dunnere overlap in veer-en-groef bij click-pvc ook kwetsbaarder. Ook bij plak-pvc is goed advies nodig. “Ast dat brûkst yn in nij hûs mei flierferwaarming, moat alle focht goed út de flier wêze, oars krijst bobbels en dy rekkest nea wer kwyt.”
Laminaat is al lang niet meer dat gladde plasticachtige spul van vroeger. Tegenwoordig lijken de prints op echt hout en voelen ook zo aan. Kiezen van de juiste look kan lastig zijn. “Minsken kin altyd in proefplankje meinimme om thús even te sjen.” Handig is ook de tool op de website van Mister Laminaat, waarbij het gekozen laminaat virtueel in de woonkamer wordt gelegd. En voor wie het zich afvroeg: Mister Laminaat is beslist geen tijdelijke winkel, stelt Seldenrust. “Wy fiele ús hjir no tige op ús gemak.” misterlaminaat.com

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 9 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 9 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 9 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
'Mear einekuorren, mear einepiken' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing route buurtbus Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 24 apr, 12:29
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26