Live muziek van Something Else in No Sa!
Live muziek van Something Else in No Sa!

Kijk: NoSa! (2)

NoSa

GORREDIJK Dammen, bier brouwen, vrijwilligerswerk, muziek en De Skâns. Het komt allemaal voorbij in de tweede aflevering van NoSa! 


Marc Stallinga spreekt met dammer Johan Teake Dekker uit Gorredijk. Hij vertelt over de bijzondere poging die over een paar weken doet om het wereldrecord kloksimultaan dammen te verbeteren. Dat betekent dat hij het tegelijkertijd moet opnemen tegen 46 dammers. De voorbereiding is grondig vertelt hij. Het gaat niet alleen om het dammen, maar ook om het vijf uur geconcentreerd op de been blijven. Hij zoekt trouwens nog een paar tegenstanders. Dekker is niet alleen gek van dammen, maar ook van rugby. Een originele combinatie van deze twee sporten laat hij aan tafel zien. 

Vorige week wonnen de vrijwilligers van de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag de Gouden Turf, de jaarlijkse Opsterlandse prijs voor vrijwilligers. Harry van de Raad en Agnes Feddema vertellen hoe blij ze zijn met deze prijs en wat het vrijwilligerswerk voor hen inhoudt. Johan Sieswerda van GrienLinks Opsterland is een van de initiatiefnemers van de prijs. Hij doet uit de doeken waarom vrijwilligerswerk zo belangrijk is.  

Terwispel heeft een fanatiek groepje van zeven bierbrouwers. Onder de naam Mouwe Stream hebben ze al meer dan vijftig brouwels gefabriceerd. Een bijzonder proces dat gepaard gaat met techniek, receptuur, rekenarbeid en veel geduld. Maar dat ze zo nu en dan even moeten wachten, dat vinden ze niet erg. Daar hebben ze wel een invulling voor. Harmen Bosma, Sikke Visser en Henk Hofstra vertellen Marc over hun ambacht. En vanzelfsprekend gaat ook de dop van de fles.

Onder de naam Arends each laat Arend Waninge in een column zijn licht schijnen over de laatste ontwikkelingen bij De Skâns. 

Livemuziek tijdens de uitzending wordt verzorgd door Something Else. De vier muzikanten lieten zien wat improviseren is. Ze werden enkele uren voor de opnamen opgetrommeld omdat Sander Metz zich ziek afmeldde. Grote klasse van Something Else.  

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 12 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 16 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36