Afbeelding

Startschot voor bouw De Verbinding in Ureterp

Nieuws

URETERP De leerlingen van Kindcentrum De Verbinding in Ureterp gaven maandagochtend samen met wethouder Jonkman van de gemeente Opsterland en directeur Marten van der Es het startschot voor de nieuwbouw aan de Foareker. 

Het kindcentrum was al gehuisvest op deze locatie, maar voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en was sterk verouderd. Met de nieuwbouw is het Kindcentrum klaar voor het onderwijs van de toekomst. 

De dag begon voor de leerlingen met de christelijke maandopening, die vanwege de meivakantie wat later in de maand gevierd werd. Aansluitend liepen alle leerlingen, samen met de wethouder van de tijdelijke huisvesting aan de Skeauwen naar de bouwlocatie aan de Foareker.  

Na een welkom door directeur Marten van der Es sprak wethouder Jonkman de kinderen toe. Hij wist de juiste toon te raken en benadrukte dat de nieuwbouw ‘duurzaam was en goed paste bij een school die zorgvuldig met de schepping wil omgaan.’ 

En hij kreeg de leerlingen mee in het zingen van een lied dat enthousiast werd meegezongen. Daarna onthulden leerlingen Hidde van der Wal en Sietze Boonstra, samen met de wethouder het bouwbord dat bij de bouwplaats staat. Dit alles gebeurde in aanwezigheid van kinderen, leerlingen, personeel, ouders en geïnteresseerde buurtbewoners.  

In het Kindcentrum wordt de kinderopvang door Kleurrijk en het onderwijs door NoorderBasis gecombineerd. Er is sprake van een éénduidig beleid en een doorgaande ontwikkellijn voor alle kinderen. Tijdens de bouw maakt Kleurrijk samen met de kleutergroepen gebruik van een deel van het oude schoolgebouw. De overige groepen zijn tijdelijk gehuisvest in het gebouw van de voormalige Twirre. Als het nieuwe gebouw klaar is zijn zowel kinderopvang, de school als de buitenschoolse opvang in hetzelfde pand gehuisvest. 

Meer SA!

In februari dit jaar was de startbijeenkomst voor Bloeizone Beetsterzwaag.
Vitaliteitsmarkt Bloeizone Beetsterzwaag Nieuws 46 minuten geleden
Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 6 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 10 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04