Dennis de Vries en Jan van der Hoeff
Dennis de Vries en Jan van der Hoeff

NoSa!: Gorredijk onderzoekt geasfalteerde ijsbaan (video)

Nieuws

GORREDIJK Een asfalt ijsbaan met laagjes water besprenkelen kan er voor zorgen dat er sneller geschaatst kan worden. IJsclub Hâld Moed in Gorredijk bekijkt die mogelijkheden voor haar ijsbaan. Dan kan het terrein ook andere functies krijgen, zoals een skeelerbaan en parkeer- en evenemententerrein.

Voor de bestuurders van ijsverenigingen is het de sport om de ijsbaan zo vroeg en zo lang mogelijk open te hebben. Dat is een hele uitdaging met het beperkte aantal ijsdagen van de afgelopen jaren. Dennis de Vries, voorzitter van Hâld Moed in Gorredijk, vertelt in NoSa! dat alle mogelijkheden worden bekeken hoe dit proces te beïnvloeden. Daarbij ligt ook een plan op tafel om de ijsbaan te asfalteren, zoals in Winterswijk. Door de baan te besproeien is er dan sneller ijs. 

“Mar wy kinne it terrein dan ek brûke as parkearterrein. Wy lizze ticht bij sportsintrum Koartsweagen en dêr kin it mei kuorbal- en fuotbalwedstriden drok wêze.” Het is een oplossing die Jan van der Hoeff van IJsclub Eensgezondheid Boppe Knipe te ver gaat. “It is krekt as mei in keunstgers fuotbalfjild, dan rûke je it gers net mear. En dat heart der wol by.” Boppe Knipe slaagde er onlangs in om de ijsbaan een dag eerder te openen dan veel andere ijsverenigingen in de buurt. “Dat hat foaral mei de lizzing fan de baan te meitsjen.”

Verder te gast in NoSa!: burgemeester Andries Bouwman van de gemeente Opsterland, Prins Toeterius de eerste en Slissie van de Turftrapers uit Tijnje en Janna Eijer met haar jonge zangtalenten. Bekijk hier de hele aflevering: 


Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 14 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 19 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36