Afbeelding

Roemeense delegatie in Opsterland

Nieuws

NIJ BEETS Een delegatie van politici en wetenschappers uit de Roemeense gemeentes Timis County en Alba County was de afgelopen dagen voor een werkbezoek in Zuid Oost Friesland. 

Het Roemeense gezelschap werd vorige week vrijdag ontvangen door wethouder Rob Jonkman van de gemeente Opsterland als lid van het Comité van de Regio’s, de spreekbuis van regio’s en steden in de Europese Unie (EU). Het Comité vertegenwoordigt lokale en regionale overheden in de Europese Unie en verleent advies over nieuwe wetten die invloed hebben op regio’s en gemeenten. 

Door de Nederlandse delegatie in het Comité is de Roemeense delegatie uitgenodigd om kennis te nemen van innovatieve agrarische bedrijfsvoering en van de verwerking en recycling van afval. Zo waren er bezoeken aan een melkveebedrijf in Langezwaag en het EcoPark in Heerenveen.

Ruim aandacht was er ook voor de geschiedenis van de gemeente Opsterland. Bij Openluchtmuseum it Damshûs werd uitleg gegeven over de turfwinning en aansluitend voer de delegatie met een boottocht over het Polderhoofdkanaal en bracht een bezoek aan het Sudergemaal, waar een expositie werd bezocht over biodiversiteit. 

Op het gemeentehuis in Beetsterzwaag sloot gedeputeerde Friso Douwstra zich aan bij de delegatie om informatie te geven over de inzet van de Provincie Friesland op het gebied van Europa en over het EuropaPact. 

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 50 minuten geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur 3 okt., 09:08
Afbeelding
Wrotters pakken eerste winst Sport 2 okt., 15:32