Afbeelding
Foto: Gemeente Opsterland

Bekijk plannen Sportcentrum Kortezwaag (video)

Nieuws

GORREDIJK Er was dinsdag veel belangstelling voor de inloopbijeenkomst over de toekomstplannen voor Sportcentrum Kortezwaag. 

Met tekeningen en een video lieten de betrokken partijen het voorlopig ontwerp zien van de (ver)nieuwbouw van het huidige centrum. Het plan bestaat uit een renovatie van de huidige sporthal en de nieuwbouw van een tweede sporthal. Daarnaast wordt de de openbare ruimte rond het sportcentrum zo heringericht dat er veel meer parkeerruimte ontstaat. Het nieuwe sportcentrum wordt voorzien van een duurzame energievoorziening waarvan ook het nabij gelegen zwembad De Delte gebruik gaat maken. 


De architect werkt nu aan een definitief ontwerp. Dan moet ook duidelijk worden wat het project gaat kosten. Het college van B en W wil het plan graag voor de zomervakantie nog door de gemeenteraad laten aannemen. 

Voor de uitvoering komt er vervolgens een knip. Eerst wordt de bestaande hal gerenoveerd zodat korfbalvereniging LDODK het zaalseizoen 2024-2025 in de vernieuwde hal kan spelen. De realisatie van de tweede sporthal komt daarna. 

Meer SA!

Afbeelding
NoSa!: Melissa van der Voort over de combi klassiek en hafabra NoSa 4 uur geleden
Afbeelding
Avond-4-daagse in Bakkeveen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Sieraden van Janny Klein bij Galerie Mildam Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Wat neem ik mee op vakantie? Ondernemen 23 uur geleden
Afbeelding
THOR gehavend de nacompetitie in Sport 2 jun., 16:00
Afbeelding
Kijk nu: de nieuwe NoSa! (video) NoSa 2 jun., 15:47
Afbeelding
Deel je selfie met Jochem met Sa! Cultuur 2 jun., 15:20
Afbeelding
Echo's en Sporen van een Lesbisch Archief Cultuur 2 jun., 15:19