Afbeelding

Dinsdag: nieuwe burgemeester Opsterland bekend

Nieuws

BEETSTERZWAAG De Opsterlandse gemeenteraad besluit dinsdag welke kandidaat zij voordraagt als nieuwe door de Kroon te benoemen burgemeester van de gemeente Opsterland. 

Dat gebeurt in een bijzondere openbare raadsvergadering die vanaf 21.30 uur ook te volgen is via www.opsterland.nl/gemeenteraad. Eerder op de avond vergadert de gemeenteraad in beslotenheid over de nieuwe burgemeester.

De vertrouwenscommissie had de keuze tussen vijftien kandidaten die naar de burgemeesterspost hebben gesolliciteerd. In het strikte geheim is met een deel van deze kandidaten gesprekken gevoerd. De vertrouwenscommissie doet dinsdag verslag van haar werkzaamheden aan de gemeenteraad, waarna de raad tot een voordracht besluit. 

Dit is een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken, die op haar beurt deze kandidaat voor benoeming door de Koning voordraagt. Het komt zelden voor dat de minister van de aanbeveling afwijkt. Installatie van de nieuwe burgemeester wordt ook verwacht op 25 september.

In september 2022 ruilde burgemeester Ellen van Selm Opsterland in voor de gemeente Purmerend. Sindsdien heeft Opsterland in Lex Roolvink een waarnemend burgemeester.  

Meer SA!

Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 14 uur geleden
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 15 uur geleden
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen over handhaving van lelieteelt Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Sa! zoekt bijzondere moeders (en vaders) Nieuws 15 uur geleden
Met stoffen uit de buurt kon het team 300 meter vlaggenlijn maken.
Ruim 1100 vlaggetjes verbinden buurt op Koningsdag Nieuws 15 uur geleden
Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 23 apr, 13:28
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws 23 apr, 12:10