Afbeelding

Dinsdag: nieuwe burgemeester Opsterland bekend

Nieuws

BEETSTERZWAAG De Opsterlandse gemeenteraad besluit dinsdag welke kandidaat zij voordraagt als nieuwe door de Kroon te benoemen burgemeester van de gemeente Opsterland. 

Dat gebeurt in een bijzondere openbare raadsvergadering die vanaf 21.30 uur ook te volgen is via www.opsterland.nl/gemeenteraad. Eerder op de avond vergadert de gemeenteraad in beslotenheid over de nieuwe burgemeester.

De vertrouwenscommissie had de keuze tussen vijftien kandidaten die naar de burgemeesterspost hebben gesolliciteerd. In het strikte geheim is met een deel van deze kandidaten gesprekken gevoerd. De vertrouwenscommissie doet dinsdag verslag van haar werkzaamheden aan de gemeenteraad, waarna de raad tot een voordracht besluit. 

Dit is een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken, die op haar beurt deze kandidaat voor benoeming door de Koning voordraagt. Het komt zelden voor dat de minister van de aanbeveling afwijkt. Installatie van de nieuwe burgemeester wordt ook verwacht op 25 september.

In september 2022 ruilde burgemeester Ellen van Selm Opsterland in voor de gemeente Purmerend. Sindsdien heeft Opsterland in Lex Roolvink een waarnemend burgemeester.  

Meer SA!

Afbeelding
Nooit weer je sleutels verliezen met deze tips Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
NoSa!: Daniel Dijkstra over toekomst lokale omroep Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Opsterland gaat niet bemiddelen in Wijnjewoude Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Open Dag Zorgboerderij De Ripen Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Doelleazen en Gaatze Bosma in feesttent Hemrik Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Grote namen geven De Skâns vertrouwen Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Dames de Sweach winnen KNVB beker Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Tips om energie te besparen op verwarmen woning Ingezonden 5 jun., 22:03