Afbeelding

Gouden Turf: Ronald McDonaldhoeve Beetsterzwaag

Nieuws

BEETSTERZWAAG De vrijwilligers van de Ronald McDonaldhoeve zijn een van de vijf groepen genomineerden voor de Gouden Turf 2022.

De Ronald McDonald Hoeve is een van de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds en is in september 2009 in gebruik genomen. Tot voor kort was Marc Stallinga leidinggevende van de Hoeve. Hij is laaiend enthousiast over het werk van de bijna honderd vrijwilligers: “Zonder vrijwilligers geen Hoeve!”

De Ronald McDonald Hoeve is een vakantie- en logeeraccommodatie voor gezinnen en groepen met zorgintensieve kinderen. Zij kunnen hier in gezins- of groepsverband genieten van een zo onbezorgd mogelijk verblijf. Dat kan een (vaak broodnodige) vakantie zijn, maar ook een school- of sportkamp. Daarnaast biedt de Hoeve kamers aan ouders van kinderen die worden behandeld bij het naastgelegen Revalidatie Friesland. 

Op die manier kunnen zij dicht bij hun kind zijn en dat komt de behandeling en het herstel over het algemeen ten goede. Marc Stallinga: “De Hoeve is een goededoelenorganisatie die mede bestaat dankzij de niet-aflatende steun van sponsors, donateurs én vrijwilligers. Vrijwilligers vormen het kloppend hart van ons Huis en helpen ons bij alle voorkomende werkzaamheden.”

Een grote groep vrijwilligers helpt op het gebied van gastvrijheid (in de breedste zin van het woord), bij onderhouds- en reparatiewerk in het huis, (tuin)onderhoud en bijvoorbeeld fondsenwerving. Ook bieden zij een luisterend oor en zijn ze waar nodig de spreekwoordelijke schouder. Dat helpt de mensen die zoveel zorg nodig hebben enorm. 

Marc: “Onze vrijwilligers proberen we zo veel mogelijk in te zetten op hun persoonlijke capaciteiten en kwaliteiten. Zij zijn afkomstig uit een brede straal rondom Beetsterzwaag en vormen een dwarsdoorsnede van de maatschappij. Man, vrouw, jong, oud en zelf(s) ook met en zonder beperking. Voor ons zijn zij goud waard.”

Stemprocedure 

De Gouden Turf is terug. Op initiatief van GroenLinks Opsterland kiest het publiek jaarlijks de Opsterlandse vrijwilliger of vrijwilligersploeg van het jaar. Omdat volgens de partij de mienskip niet kan bestaan zonder het enthousiasme van de talloze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Er zijn vijf organisaties genomineerd: Ronald McDonaldhoeve Beetsterzaag, Zwembad De Blauwe Kamp Nij Beets, IJsclub Hâld Moed Gorredijk, Natuurvereniging Geaflecht en de Dierenvoedselbank in Bakkeveen.  

De te winnen prijs bestaat uit een wisseltrofee, een beeldje van een turfsteker. De laatste keer dat de prijs is uitgereikt, koos het publiek de vrijwilligers van het zwembad in Hemrik tot winnaar. De feestelijke uitreiking vindt daarom dit jaar plaats in dorpshuis De Bining in Hemrik en wel op zaterdag 18 februari om 14.15 uur.

Stemmen kan vanaf woensdag 8 februari tot vrijdag 17 februari 12.00 uur via opsterland.groenlinks.nl of telefonisch via 06-3049 0238.

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 13 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 18 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36