Afbeelding

Vragen over financiering zonneweide Wijnjewoude

Nieuws

WIJNJEWOUDE De Opsterlandse raadsfracties van D66 en GroenLinks hebben vragen bij de financiering van het zonneveld in Wijnjewoude. 

Ze stellen dat de gemeente Opsterland verantwoordelijk is voor besteding van de bedragen die zijn uitgekeerd in het kader van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). “Wijnjewoude Energie Neutraal (WEN) communiceert nu dat met toestemming van het college van B en W geld van PAW is gebruikt voor de financiering van haar zonneveld”, aldus Shajan de Wagt (D66). “In juni 2021 heeft het college ons nog verzekerd dat het zonneveld geen onderdeel is van de PAW en dat hiervoor dus geen PAW-geld gebruikt kan worden. Ik wil graag weten waarom dat nu alsnog gebeurt.” 

De Wagt en Elske Beintema (GroenLinks) hebben ook vragen over oneerlijke concurrentie voor andere initiatiefnemers op het terrein van energietransitie, over hoe Opsterland is omgegaan met ingediende bezwaarschriften tegen het zonneveld en of de aanleg wel is aanbesteed volgens de Europese regels. Ook willen de raadsleden weten of het ministerie van BZK wel toestemming heeft gegeven voor de afwijkende werkwijze en of Opsterland nu risico loopt op terugvordering van het geld.

Meer SA!

Afbeelding
LDODK overtuigt tegen naaste concurrent KZ Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Dubbel gevoel bij Jubbega na gelijkspel Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Bakkeveen wint degradatiekraker met 2-1 Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Arie Vuijk met Every Boeddha Happy in De Skâns Cultuur 5 feb, 11:41
Afbeelding
Weekendtip: middagje soul in MeJander Oldeberkoop Algemeen 5 feb, 09:00
Afbeelding
Femke Kok pakt nationale titel Nieuws 4 feb, 20:53
Afbeelding
Weekendtip: heerlijk Iers met Fling in Witte Kerk Hemrik Algemeen 4 feb, 10:50
Afbeelding
'Little chefs' De Finne koken voor bijzonder project Algemeen 4 feb, 10:34