Afbeelding
Sietse de Boer

Noodlokalen voor De Oanrin in Bakkeveen

Nieuws

BAKKEVEEN De gemeente Opsterland plaatst een noodgebouw op het terrein van cbs Betrouwen om de leerlingen van de onderbouw van obs De Oanrin vanaf de voorjaarsvakantie onderdak te bieden. 

Deze leerlingen krijgen nu les in mfc Dúndelle, omdat door een slechte vloer een deel van De Oanrin niet gebruikt kan worden. Uit nader onderzoek blijkt nu dat de vloer ook niet tegen redelijke kosten te repareren is. 

Lesgeven op twee locaties is voor De Oanrin niet praktisch. Bovendien hebben andere gebruikers de ruimte in Dúndelle nodig. Daarom kiest Opsterland nu voor een noodvoorziening tussen de naast elkaar gelegen scholen. Om de lessen niet te veel te verstoren wordt de noodhuisvesting in de voorjaarsvakantie geplaatst. 

De gemeenteraad moet nog wel akkoord geven voor het benodigde budget (circa 275.000 euro) voor de aanschaf van de noodunit. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de kinderen tot het einde van het jaar les zouden krijgen in Dúndelle. Dat wordt dus nu iets langer. 

Hoelang de noodvoorziening er moet staan is onbekend. De Oanrin en Betrouwen onderzoeken momenteel een fusie tussen beide scholen. 

Meer SA!

Afbeelding
LDODK overtuigt tegen naaste concurrent KZ Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Dubbel gevoel bij Jubbega na gelijkspel Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Bakkeveen wint degradatiekraker met 2-1 Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Arie Vuijk met Every Boeddha Happy in De Skâns Cultuur 5 feb, 11:41
Afbeelding
Weekendtip: middagje soul in MeJander Oldeberkoop Algemeen 5 feb, 09:00
Afbeelding
Femke Kok pakt nationale titel Nieuws 4 feb, 20:53
Afbeelding
Weekendtip: heerlijk Iers met Fling in Witte Kerk Hemrik Algemeen 4 feb, 10:50
Afbeelding
'Little chefs' De Finne koken voor bijzonder project Algemeen 4 feb, 10:34