De bijeenkomst in De Swingel in Wijnjewoude.
De bijeenkomst in De Swingel in Wijnjewoude. Foto: Sietse de Boer

Opsterland presenteert dorpswethouders

Nieuws

WIJNJEWOUDE Het Opsterlandse college van B en wil de komende vier jaar het vertrouwen in de politiek en het bestuur verbeteren. Onder andere door een dorpenteam in te zetten en ieder dorp een eigen dorpswethouder te geven.

Met de komst van het dorpenteam en de dorpswethouders ligt er volgens het college een mooie kans om het contact met de dorpen nieuw leven in te blazen. Vanuit inhoud en betrokkenheid is het aan de dorpswethouder om goed op de hoogte te zijn van wat er in een dorp speelt. De dorpswethouder woont bijvoorbeeld belangrijke vergaderingen bij en is aanwezig bij bijvoorbeeld openingen van nieuwe voorzieningen, de start van een project of een culturele activiteit.

Verdeling dorpen

De dorpen zijn als volgt verdeeld. Wethouder Anko Postma: Beetsterzwaag-Olterterp, Tijnje, Luxwoude en Langezwaag. Wethouder Durk Durksz: Gorredijk, Wijnjewoude, Nij Beets en Bakkeveen. Wethouder Libbe de Vries: Terwispel, Lippenhuizen, Hemrik en Jonkerslân. Wethouder Rob Jonkman: Frieschepalen, Ureterp en Siegerswoude.

Het dorpenteam en de dorpswethouders zijn woensdag in Wijnjewoude gepresenteerd tijdens een bijeenkomst met plaatselijke belangen. Daar werd ook de uitslag van de recente dorpsspiegels bekend gemaakt. Iedere vier jaar brengt Opsterland aan de hand van de dorpsspiegels via een enquête de leefbaarheid in de dorpen in beeld. De dorpsspiegels laten zien wat er speelt in de dorpen. Voelen inwoners zich veilig? Zijn ze tevreden met de voorzieningen in hun dorp? Is het er prettig wonen? Daarnaast wordt aandacht besteed aan de bevolkingssamenstelling, gezondheid, de fysieke omgeving, de relatie met de gemeente en de toekomst van de dorpen. De gemeente gebruikt de uitkomsten van de dorpsspiegels om het beleid vorm te geven of aan te passen.

De hele dorpsspiegel is te vinden via deze link 

Meer SA!

Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 7 uur geleden
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Woningbouw op 'rotte kies' in Gorredijk Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Renovatie sporthal Kortezwaag jaar vertraagd Nieuws gisteren
Afbeelding
Grindpalen als fundering onder wegen Nieuws 22 apr, 14:14
Afbeelding
Meidendag bij voetbalvereniging ODV Wijnjewoude Sport 22 apr, 14:13
Afbeelding
Langezwaag laat zege in slotminuut glippen Sport 21 apr, 17:04
Xander Wagenaar omspeelt de doelman en is op weg naar één van zijn drie doelpunten tegen Franeker.
RWF zet met ruime zege opmars voort Algemeen 20 apr, 19:35