Intocht Sinterklaas in Gorredijk
Intocht Sinterklaas in Gorredijk Sietse de Boer

Sinterklaas weet Gorredijk opnieuw te vinden

Nieuws

Gorredijk Het waren zoals gewoonlijk weer spannende dagen. De kinderen zagen op het Sinterklaasjournaal dat de stoomboot van Sinterklaas tot op de bodem van een of andere Spaanse zee was gezonken. Maar dat risico bestaat in Gorredijk natuurlijk niet. 

Daar kan de Goedheiligman al jaren vertrouwen op de Tjerk Hiddes. Het in 1909 gebouwde beurtschip ligt er nog altijd als nieuw bij en bracht Sinterklaas zaterdag ook weer veilig en vertrouwd naar het centrum van Gorredijk.


Vliegtuig

De Goedheiligman beschikt tegenwoordig ook over een eigen vliegtuig, zo bleek eerder zaterdag bij de landelijke intocht in Hellevoetsluis. Zo kon hij toch binnen zeer korte tijd de afstand naar Friesland overbruggen. 

Sa! had al een beetje voorkennis van de nieuwe reismogelijkheden van Sinterklaas. Een paar weken geleden kon u in deze krant al lezen dat Gorredijk inmiddels beschikt over een eigen Airport. En dat kwam zaterdag goed uit. 

Op de kaden stonden al honderden kinderen paraat om Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen. Zoals het eigenlijk het mooist is, stapte hij van boord te midden van al die enthousiaste kinderen. Het podium stond enkele tientallen meters verder. Al handenschuddend en tekeningen in ontvangst nemend kroop Sinterklaas voetje voor voetje die kant op.


 Lizanne Beenen

Burgemeester

Tot zijn verrassing kwam hij op het podium ineens een andere burgemeester tegen. Ellen van Selm heeft Opsterland recentelijk verlaten, Lex Roolvink neemt haar plaats in. Maar de kans is groot dat er volgend jaar, bij de volgende intocht opnieuw een andere burgemeester staat. Het maakte Sinterklaas zaterdag niet uit, al adviseerde hij Roolvink wel om zijn verlanglijstje opnieuw in te leveren. Die was namelijk in alle drukte verloren gegaan. 

De burgemeester sprak vriendelijke welkomstwoorden tot de kindervriend en sprak de hoop uit dat alle kinderen dit jaar een heerlijk Sinterklaas kunnen vieren. Al te veel tijd was er natuurlijk niet voor dit officiële gedeelte. Sinterklaas komt tenslotte voor de kinderen. Lopend richting De Skâns, begeleid door de Oertoeters uit Ureterp, nam hij alle tijd voor iedereen die hem maar de hand wilde schudden. Al keken sommigen ook wel een beetje angstig naar al die drukte. De spannende weken tot 5 december zijn begonnen.


Burgemeester Lex Roolvink begroet Sinterklaas - Sietse de Boer

Meer SA!

Afbeelding
Kostbare zege RWF op Wykels Hallum Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14
Afbeelding
'Fjild is al tsien jier oan ferfanging ta' Sport 8 dec., 08:50