Afbeelding

Fietspaden tussen Wijnjewoude en Bakkeveen aangepakt

Nieuws

BAKKEVEEN Begin volgend jaar worden de fietspaden nabij De Slotpleats en het Oude Bosch tussen Bakkeveen en Wijnjewoude aangepakt.

Het is de eerste fase in een groter project waarbij de asfaltverharding van de fietspaden tussen beide dorpen wordt vervangen door beton.

De Plaatselijke Belangen van Wijnjewoude en Bakkeveen en recreatieondernemers klagen al jaren over de staat van de fietspaden, maar er bestond lang onduidelijkheid over wie het opknappen van de paden moet betalen. De paden zijn eigendom van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, maar zij hebben onvoldoende geld voor het onderhoud.

Begin dit jaar werd al duidelijk dat er overeenstemming was tussen beide natuurorganisaties en de gemeente Opsterland over hun financiële bijdrage aan de aanpak van de paden. Er is toen subsidie aangevraagd bij de Provincie Fryslân. Daar is een financiële bijdrage van de regiodeal Zuidoost Fryslân (285.000 euro) bijgekomen en ook het dorp Bakkeveen betaalt mee. De Stichting Vlooienmarkt Bakkeveen heeft 50.000 euro toegezegd.

In januari dit jaar ging de gemeente er van uit dat het totale project 1,5 miljoen euro zou gaan kosten. Door stijgende prijzen is dat waarschijnlijk nu niet meer voldoende. Voor de eerste fase is nu 859.000 euro beschikbaar. Met dat geld wordt in eerste instantie grofweg de helft van de in totaal 10,5 kilometer recreatief fietspad opgeknapt.

Meer SA!

Afbeelding
Volop goals bij zondagamateurs Sport 2 okt, 17:44
Afbeelding
Punt Read Swart in eerste thuisduel Sport 2 okt, 17:31
Afbeelding
Tialda Hoogeveen nije Berneboeke-ambassadeur Cultuur 2 okt, 16:23
Afbeelding
Aldi wil procedure Gorredijk versnellen Ondernemen 2 okt, 12:34
Afbeelding
Makkie voor LDODK tegen TOP Sport 2 okt, 10:13
Afbeelding
De Moskoupleats is weer bewoond Nieuws 2 okt, 10:07
Afbeelding
Griet en Piter in De Skâns Cultuur 1 okt, 12:22
Afbeelding
Groot baggerproject rond Jubbega Nieuws 1 okt, 11:49