Afbeelding

De Opdracht loopt 9.000 euro bij elkaar voor Oekraïne

Nieuws

URETERP Het eindbedrag van de sponsorloop vancbs De Opdracht voor de Friese Rijders voor Oekraïne is bekend. Vrijdag ontving Tjitze Kunnen van deze organisatie een cheque van 9.154,45 euro. 

Het geld is bijeen gebracht bij een door de school georganiseerde sponsorloop. Alle leerlingen mochten bij familie en vrienden sponsoren werven en dat leverde uiteindelijk dit ‘monsterbedrag’ op. 

De leerlingen van de leerlingenraad liepen vrijdag het laatste rondje rondom de school en tegenover alle leerlingen werd de waardering uitgesproken voor deze puike prestatie. 


Tjitze Kunnen (vader van een van de leerlingen) heeft de reis een aantal maanden geleden ondernomen en vertelde de kinderen over zijn ervaringen bij deze bitter noodzakelijke actie. De overgang van leven in vrede naar leven in angst en oorlogsdreiging heeft hij aan den lijve kunnen ondervinden. “Dan ben je elke dag dankbaar voor de vrede zoals wij die kennen”, aldus Tjitze. 

Het lukt de organisatie – mede dankzij dit soort extra bijdragen – om wekelijks nog drie ritten te verzorgen naar Oekraïne. Een volle bus met hulpgoederen gaat er dan naar toe en rijdt daarna met – veelal- getraumatiseerde Oekraïense vluchtelingen terug.


Meer SA!

Afbeelding
Spannende jacht in Gorredijk Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Meld je nu aan voor webinar: waarom in 2024 een woning kopen? Ondernemen 5 uur geleden
Afbeelding
Fedde en Lieke Column 11 uur geleden
Wethouder Durk Durksz en Warner de Leeuw van ELAN
Parkeerverbod geldt niet voor scholeksters Nieuws 12 uur geleden
Gjalt Wijma.
'Lekker de zorgen van je af fietsen' Nieuws 15 uur geleden
Xander Wagenaar juicht na zijn winnende treffer tegen Opende. De middenvelder gelooft nog volop in lijfsbehoud van RWF in de derde klasse B.
RWF wil zware nacompetitie ontlopen Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen doortrappen van start Sport 15 uur geleden
De vijfendertig kilometer lange mountainbikeroute wordt onderhouden door vrijwilligers.
Mtb-routes worden elk jaar stukje beter Sport 27 mrt, 14:27