Afbeelding

Geslaagde doorstart Meet Up Café Gorredijk

Nieuws

GORREDIJK Na een gedwongen pauze van meer dan twee jaar heropende het Meet Up Café Gorredijk vorige week weer haar deuren. Organisator Arnold Helmantel vond het spannend of de bezoekers na zo’n lange periode hun weg naar het Meet Up Café weer konden vinden. Deze angst bleek ongegrond. Zo’n vijftig bezoekers, afkomstig uit tien verschillende landen, meldden zich. 

Ze gingen in gemengde groepjes in gesprek over het thema ‘vrijheid’. Welke betekenis heeft dat voor je, en is dat misschien voor iemand uit Eritrea en Syrië anders dan voor iemand uit Oekraïne? Indrukwekkend was het interview met Diana al Mouhamad, een jonge Syrische vrouw die met haar familie haar land moest ontvluchten en nu als student Journalistiek stage loopt bij de Leeuwarder Courant en hier ook regelmatig artikelen voor schrijft. 

De avond werd muzikaal opgeluisterd door het duo Jan (de Vries) en Jan (Frederiks) die op hun trekzak en doedelzak liedjes speelden waarin ook het thema vrijheid centraal stond. De harmonie tussen deze twee zo zeer verschillende instrumenten (de doedelzak komt van oorsprong uit de omgeving van Pakistan en Iran en de trekzak uit Noord-Europa) was illustratief voor de hele avond: verschil en afkomst hoeven geen belemmering te zijn voor een mooie samenwerking of samenleving. 

Op woensdag 8 juni (20.00 uur) vindt het volgende Meet Up Café in Muziekcafé De Compagnon plaats. Helmantel werkt ook aan een vergelijkbaar initiatief in Ureterp.

Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: Fling in Kerkje Schurega Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 19 uur geleden
Clubtopscorer Matthijs Velkers (midden)  hoopt weer fit te zijn voor de nacompetitie.
Mildam werkt aan vorm voor nacompetitie Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Kunsthuis SYB: Fries dada-erfgoed Cultuur 19 apr, 13:26
Klaas en Engbert Frieswijk bij de Amerikaanse Greyhound.
'Dizze bus hat fan Boney M. west' Nieuws 19 apr, 10:40
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken Sport 19 apr, 10:25
Afbeelding
Opsterland handhaaft verbod lelieteelt Nieuws 19 apr, 10:22