Afbeelding

Wolf slaat toe bij Gorredijk

Nieuws

GORREDIJK Schapenhouder Kees Terpstra uit Jonkerslân had donderdagochtend direct wel in de gaten dat er iets niet in de haak was met zijn kudde van circa honderd schapen aan de Dwersfeart bij Gorredijk. “Ik koe út de auto wei wol sjen dat it goed mis wie.” Vier schapen zijn doodgebeten, van twee andere dieren vreest hij het ergste. “De oaren skiep binne swier fan lammen. Ik bin bang dat in diel dêrfan de lammen fersmite sille.” 

Terpstra is overtuigd van de dader: een wolf. Donderdag in de loop van de dag kwam een wolvenexpert monsters nemen om ook daadwerkelijk vast te stellen of het een wolf was. “Mar oan de ferwûnings te sjen, wie hy wol sawat foar hûndert prosint wis dat it in wolf west hat.” De schapen zijn allemaal in de nek aangevallen en dat doet een hond niet, hoorde Terpstra van de expert. “Mar in wolf wol.” 

De schapenhouder is kwaad over de gang van zaken. “Wat moast der oan dwaan?” Terpstra heeft op vijftien plekken in de omgeving van Gorredijk schapen lopen. “It is de earste kear dat ik der mei te meitsjen krij. Mar ik bin lilk op de griene lobby. Sy wolle sa graach de bisten nei bûten ha. Mar dit kin sa net. De wolf heart hjir net.”

Wat Terpstra vooral steekt is het optreden fan de NVWA. “Ik hoech mar in kreupel skiep te hawwen en nei in melding stean hjir sa twa man fan de NVWA om my de maat te nimmen. En no sjochst se net. En dit is de swierste foarm fan bistemishanneling.”

Op een signaal af te geven heeft Terpstra de dode dieren in de berm gelegd. Met een duidelijk bord er bij. 

Meer SA!

Afbeelding
Het huis is me de baas Column 1 uur geleden
De Driving Range van Golfclub Lauswolt in Beetsterzwaag.
Weekendtip: open dag bij Golfclub Lauswolt Sport 4 uur geleden
Goudsmid Pepi Hoitinga.
Pepi: trouwringen met ieder een eigen touch Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Spannende jacht in Gorredijk Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Meld je nu aan voor webinar: waarom in 2024 een woning kopen? Ondernemen 19 uur geleden
Afbeelding
Fedde en Lieke Column 28 mrt, 12:05
Wethouder Durk Durksz en Warner de Leeuw van ELAN
Parkeerverbod geldt niet voor scholeksters Nieuws 28 mrt, 10:46
Gjalt Wijma.
'Lekker de zorgen van je af fietsen' Nieuws 28 mrt, 07:41