Afbeelding

Provinciale steun wijkvernieuwing Terwispel/Gorredijk

Nieuws

Het gaat om al eerder in 2012 gepresenteerde plannen. In Terwispel betreft het de herstructurering van de omgeving van het dorpshuis, dat al ingrijpend is verbouwd en uitgebreid. Elkien laat twee huurwoningen aan De Smidte slopen. De vrijgekomen ruimte wordt meegenomen bij de herinrichting van parkeerplaatsen en de aanleg van een evenemententerrein. In het kader van wijkvernieuwing krijgen twintig eigenaren van particuliere woningen in de nabijheid van De Smidte een subsidie van 3.000 euro om hun woning energiezuiniger te maken. Hiervoor werkt de gemeente Opsterland een subsidieregeling uit. Voorwaarde is wel dat de WOZ-waarde van de woningen lager is dan 250.000 euro. Bij vijftig woningen in de buurt van De Smidte is dat het geval.

De gemeente Opsterland klopt bij de Provinsje Fryslân aan voor financiële steun bij wijkvernieuwing in Terwispel en Gorredijk. De aanvraag bedraagt 300.000 euro op een totaal projectbudget van 1,5 miljoen euro.

Tien huurwoningen Gorredijk
Woningcorporatie Elkien gaat in Gorredijk tien huurwoningen energiezuiniger maken. Vier huurwoningen in de Heerenacker worden zo aangepast dat de energienota zelfs nagenoeg naar nul kan. Dat betekent een investering in isolatie, duurzame installaties met zonnepanelen en warmtepompen. Bovendien wordt het wooncomfort verhoogt en krijgen de woningen een nieuwe buitengevel, keuken, badkamer en toilet. Zes huurwoningen in de Schoolstraat worden opgewaardeerd van energielabel E/F naar label B. Elkien investeert ruim 400.000 euro in deze woningen. De verbetering gaat pas van start wanneer de provincie ruim 90.000

Meer SA!

Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 21 uur geleden
Rudy Van Den Broeck en Marijke Dierick van Appels Korfbalclub vermaakten zich prima in Jubbega.
Belgische korfballers genieten in Jubbega Sport 21 uur geleden
Christiaan Schipper
AI in hypotheekadvies: samen sterker Column 22 uur geleden
Afbeelding
Sonsorloop jeugdspelers bij Heerenveen Sport gisteren
Afbeelding
Fries Fondsen Forum in Gorredijk Nieuws gisteren
Afbeelding
Nieuwe speeltuin in Katlijk geopend Nieuws gisteren
Joop Gall was zaterdag voor de laatste keer als trainer actief voor Jubbega.
Jubbega uit competitie: 'Binne der net grutsk op' Sport 17 apr, 17:03
Jubbega speelde afgelopen weekend tegen Blauw Wit '34 de laatste wedstrijd van het seizoen
Jubbega trekt eerste elftal terug en degradeert Sport 17 apr, 12:20