Afbeelding
©-Sietse-de-Boer-Fûgelhelling

Open dag Fûgelhelling

Nieuws
Vogel- en zoogdierenopvang De Fûgelhelling houdt zaterdag 20 mei (10.00-14.00 uur) open dag. Bezoekers mogen kijken bij de verblijven van vogels en zoogdieren en genieten van de vele watervogels in de grote vijver.
Een wandeling door het bij de Fûgelhelling behorende natuurgebiedje Douwe’s Gea kan ook gemaakt worden. Hier staan bijvoorbeeld vier soorten wilde orchideeën en er broeden talloze vogels.
Er zijn vele kraampjes op het terrein waar informatie te vinden is over instellingen en bedrijven die met dierverzorging te maken hebben. Hieronder reptielen, de dierenambulance, vogelwacht, een preparateur en een volièrevereniging. Verder zijn er gehaakte dieren, bijen en honing en plantjes. De Fûgelhelling heeft zelf een stand waar informatie is over wat het betekent om vrijwillig dierverzorger te worden of bestuurslid. Ook is daar informatie over het donateurschap.
Voor kinderen is er natuurlijk het pluizen van braakballen van uilen, een speurtocht over het terrein, eendjes, schminken, een echte ranja koe en een springkussen.
In een van de zalen worden foto’s geëxposeerd die gemaakt zijn in het kader van de fotowedstrijd. De tentoongestelde foto’s zijn geselecteerd door een vakjury, maar bezoekers stemmen wie de winnaar wordt.

Meer SA!

Afbeelding
Spannende jacht in Gorredijk Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Meld je nu aan voor webinar: waarom in 2024 een woning kopen? Ondernemen 2 uur geleden
Afbeelding
Fedde en Lieke Column 7 uur geleden
Wethouder Durk Durksz en Warner de Leeuw van ELAN
Parkeerverbod geldt niet voor scholeksters Nieuws 9 uur geleden
Gjalt Wijma.
'Lekker de zorgen van je af fietsen' Nieuws 12 uur geleden
Xander Wagenaar juicht na zijn winnende treffer tegen Opende. De middenvelder gelooft nog volop in lijfsbehoud van RWF in de derde klasse B.
RWF wil zware nacompetitie ontlopen Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen doortrappen van start Sport 12 uur geleden
De vijfendertig kilometer lange mountainbikeroute wordt onderhouden door vrijwilligers.
Mtb-routes worden elk jaar stukje beter Sport 27 mrt, 14:27