Afbeelding

Intocht Sinterklaas in Gorredijk

Nieuws
Zaterdag 18 november arriveert Sinterklaas samen met zijn zwarte pieten in Gorredijk. Om ongeveer 13.00 uur meert de pakjesboot af aan de Langewal.
Op de kade wordt de Sint verwelkomd door ongetwijfeld weer honderden blije kinderen. De muzikale begeleiding is van muziekkorps Eensgezindheid uit Hemrik. Op het kleine podium staan burgemeester Ellen van Selm en WHI-voorzitter Anton de Bruin klaar om de goedheiligman in Gorredijk welkom te heten. Na deze officiële ontvangst is het tijd voor de Sint om de kinderen uit Gorredijk te begroeten. Hij loopt dan samen met zijn zwarte pieten via de Langewal naar de Brouwerswal om via de Passage terecht te komen bij Museum Opsterlân waar de freerunners van Eijer Producties een demonstratie geven.
Na dit spektakel vervolgt de Sint zijn weg naar De Skâns waar hij traditiegetrouw weer meespeelt in zijn eigen Sinterklaasvoorstelling Lekker IEUWW! De voorstelling wordt gespeeld door Blinder en is zo ‘vet lekker fanatiek’ dat je tijdens de voorstelling niet stil kunt blijven zitten. Groente is gezond en sporten is goed voor je. Maar is groente wel zo lekker en sporten wel zo leuk? Lekker IEUWW! gooit alles in de blender. En zijn Sinterklaas en zijn pieten klaar voor deze vernieuwende versie van pakjesavond 2.0? De voorstelling begint om 15.00 uur; entree: 5 euro.

Meer SA!

Afbeelding
Kostbare zege RWF op Wykels Hallum Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14
Afbeelding
'Fjild is al tsien jier oan ferfanging ta' Sport 8 dec., 08:50