Voor de middag SLVH
Voor de middag SLVH Voor de middag SLVH

De eendracht van SamenLoop voor Hoop

Nieuws
Iedereen krijgt er in zijn of haar omgeving vroeg of laat mee te maken: kanker. Een ziekte met grote impact op het leven van degene die het treft en diens omgeving. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette om samen stil te staan bij kanker én om het leven te vieren. Gorredijk staat komend weekend (21 en 22 september) in het teken van zijn eerste SamenLoop voor Hoop.
De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette. Deelnemers lopen in teams een parcours door de Groene Long in Gorredijk. De leden van een team wisselen elkaar af, van ieder team is er altijd iemand aan het wandelen. Er hebben zich 48 teams ingeschreven met in totaal meer dan duizend wandelaars. Burgemeester Ellen van Selm lost op zaterdagmiddag 14.00 uur het startschot. Wethouder Libbe de Vries is 24 uur later aanwezig bij de afsluiting van het evenement.

Route en afsluitingen

De SamenLoop voor Hoop vindt plaats in en rond de Groene Long in Gorredijk (zie kaart). De Hendrik Ringenoldusstrjitte is vanaf zaterdag 8.00 uur tot zondagmiddag 18.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting loopt van de kruising met het Nijlân tot de kruising Spinnerij. Verkeersregelaars ter plekke geven aanwijzingen, de organisatie vraagt iedereen deze aanwijzingen op te volgen. Zij laten klanten van Kapsalon Avenue met een afspraak door.

Parkeren

Iedereen die met de auto naar de SamenLoop voor Hoop komt, kan parkeren op It Goarrefean. Vanaf daar rijdt een pendelbus naar het evenemententerrein. Deze afstand is in ongeveer vijf minuten te lopen. Het is niet toegestaan om rond het evenemententerrein van de Groene Long te parkeren. Voor mindervaliden (met invalidenparkeerkaart) zijn er wel enkele parkeerplaatsen beschikbaar.

Zondag: veiling

Op zondag 22 september (11.30 uur) is er op het terrein van de SamenLoop voor Hoop een veiling. De organisatie heeft heel veel veilingstukken gekregen van verschillende particulieren en organisaties. Onder de te veilen goederen onder andere een gesigneerd shirt van SC Heerenveen, LDODK, Suzanne Schulting en Lieuwe Westra. Ook is het mogelijk om te bieden op een prachtig Garmin-horloge, een crosstrainer en leren jasje. Alle veilingstukken zijn al te bekijken op de website van de SamenLoop. Uiteraard gaat de hele opbrengst van de veiling naar het KWF. Het is mogelijk op het terrein met pin te betalen.

Lootjes kopen

Gedurende de 24 uur van de SamenLoop voor Hoop wordt er op het terrein ook een verloting georganiseerd. De lootjes kosten een euro per stuk, zes lootjes kosten vijf euro. Er zijn mooie prijzen te winnen zoals een Garmin-horloge, twee schilderijen, een vleespakket, cadeaubonnen van Rinsma Modeplein, droge worsten en paraplu’s. Kijk hier voor een overzicht van de prijzen. De uitslag wordt zondagmiddag tegen het einde van de SamenLoop bekend.

Kinderdorp

Ook de kinderen worden niet vergeten tijdens de SamenLoop. Op het schoolplein van basisschool De Treffer is een Kinderdorp ingericht. Met springkussens, knutselactiviteiten, schminken, blikgooien en natuurlijk een hapje en drankje. Er zijn activiteiten voor verschillende leeftijden. Het Kinderdorp is geopend op: zaterdag 15.00 tot 17.00 uur en zondag 11:00 tot 13.30 uur.

Bezinningsruimte

De Ontmoetingskerk Gorredijk richt tijdens de 24 uur van de SamenLoop een Bezinningsruimte in nabij de route. Bedoeld voor mensen die het even te veel wordt of voor wie behoefte heeft aan een rustmoment of juist een praatje. In deze ruimte wordt een aantal keren een vesper gehouden (zaterdagavond 20.00 en 21.00 uur, zondagmorgen 9.00 uur). Een vesper is een eenvoudige dienst waarin stilte en muziek centraal staan. De Ontmoetingskerk houdt op zondagochtend 22 september (10.00 uur) een speciale Open Deur-dienst in het teken van de SamenLoop voor Hoop Gorredijk e.o.

Kaarsenzakken

Als de avond valt is het tijd voor de kaarsenceremonie (22.00 uur). De kaarsen verlichten alle kaarsenzakken rond het parcours, die vaak zijn voorzien van een persoonlijke boodschap. Ook lopen de eregasten en een selectie deelnemers van elk team een ronde met fakkels, waarbij ze stilstaan bij een bijzonder monument. De kaarsenceremonie is een emotioneel moment waarbij iedereen even stilstaat. Mensen steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem. Kaarsenzakken kunnen tot het weekend worden ingeleverd bij de inzamelpunten: Ontmoetingskerk, Action of GH Verzekeringen & Hypotheken. Ook is het mogelijk de kaarsenzakken mee te nemen naar de Groene Long. Kaarsenzakken zijn te koop bij onder andere de Action of bij teams.

KinderLoop

De KinderLoop start op zaterdag 21 september (16.00 uur). Voorafgaand aan de loop zamelen kinderen geld in. De kinderen lopen tijdens de KinderLoop 24 minuten. Alle kinderen die meedoen krijgen een T-shirt en na afloop een medaille. Want kanjers die geld ophalen voor het goede doel verdienen een medaille. Kinderen die de leukste acties bedenken, kunnen een prijs winnen: kaartjes voor De Naturij in Drachten. Ze mogen bovendien helpen om het eindbedrag te onthullen.

Meer weten?

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop is te bereiken via gorredijk@samenloopvoorhoop.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website; Facebook en Instagram.

Programma

Zaterdag 21 september 14.00 uur   Openingsceremonie door burgemeester Ellen van Selm en Vangrail 15.00 uur   Opening Kinderdorp 15.30 uur   DJ Arne 16.00 uur   KinderLoop - Kinderen lopen hun eigen SamenLoop van 24 minuten 16.00 uur   Muziekbende 16.30 uur   Dansen met Eijer: dans KinderLoop 17.15 uur     DJ Arne 17.30 uur    Sano & Danis 18.00 uur   Adri de Boer 18.45 uur   DJ Arne 19.00 uur   Zangkoor On Tour Vocals 19.45 uur   Mathijs Laverman 21.00 uur   ’t Sjongfolk 21.15 uur     Iris Kroes 22.00 uur  Kaarsenceremonie 22.00 uur  Vals Alarm Musicaltheater 22.30 uur  Coverband Bucketlist 23.45 uur   DJ Arne
Zondag 22 september 00.00 uur   Coverband Dice 01.15 uur      Silent Disco 07.00 uur    Ochtendgymnastiek door GV Stânfries 07.30 uur    Jumping door Sportcentrum Kortezwaag 08.15 uur     YOGA door Fysio Gorredijk 08.45 uur    DJ Arne 09.00 uur   Jazzband Milestones 10.15 uur      DJ Arne 10.30 uur     Olderwets Gezellig 11.00 uur      Opening Kinderdorp 11.30 uur      Veiling 11.30 uur      DJ Arne 12.00 uur     Rik & Jasper 13.00 uur     Prijsuitreiking mooiste tekening 13.15 uur      DJ’s Two Below Zero 14.00 uur     Slotceremonie met wethouder Libbe de Vries, bekendmaking opbrengst en overhandiging cheque aan KWF kankerbestrijding

Muziekprogramma


Vangrail Met meer dan 1.200 shows op naam hoort Vangrail inmiddels bij de top van Nederland. Ze kregen de award voor populairste band en bewijzen dat door iedere keer een unieke show neer te zetten. De hitsingle ‘Laat de muziek aan’ laat zien dat Vangrail veel meer is dan een coverband. De vijfkoppige band, met Raynaud Ritsma als frontman, weet iedere zaal oprecht en muzikaal te bespelen. Vangrail begeleidt de start van de SamenLoop voor Hoop.

Iris Kroes Iris Kroes speelt al ruim tien jaar harp, daarnaast zingt zij al sinds ze kon praten. Hierbij heeft Iris Kroes een mooie combinatie gevonden. Met haar stem bezorgt ze Nederland kippenvel, zo bleek tijdens haar verbluffende deelname en winst bij The Voice of Holland in 2012. Nuchterheid is de sterkste kracht van de 23-jarige Iris, die zaterdag om 21.15 uur optreedt, voorafgaand aan de kaarsenceremonie.
Vals Alarm Musicaltheater Vals Alarm bestaat uit een groep jonge enthousiaste zangers uit Groningen en omstreken, die zich richt op het produceren van artistiek uitdagende muziektheatervoorstellingen. Sinds de oprichting in 1993 heeft de groep 21 voorstellingen geproduceerd, variërend van bestaande musicals tot eigenzinnige muziektheatervoorstellingen met zowel pop- als musicalsongs. Vals Alarm treedt op tijdens de kaarsenceremonie.

Meer SA!

Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 15 uur geleden
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 16 uur geleden
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen over handhaving van lelieteelt Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Sa! zoekt bijzondere moeders (en vaders) Nieuws 16 uur geleden
Met stoffen uit de buurt kon het team 300 meter vlaggenlijn maken.
Ruim 1100 vlaggetjes verbinden buurt op Koningsdag Nieuws 16 uur geleden
Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 23 apr, 13:28
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws 23 apr, 12:10