Afbeelding
Ontmoetingskerk-Ureterp

Week van Gebed 2019: Recht voor ogen

Nieuws
In de jaarlijkse gebedsweek (20 t/m 27 januari) komen christenen in de hele wereld samen om te bidden voor de eenheid van christenen, voor elkaar en voor de wereld om hen heen. Gedurende deze week zijn er ook gebedsdiensten in de kerken van Ureterp, Wijnjewoude en Frieschepalen.
De belangstelling hiervoor neemt volgens Sjoerd Krikke de laatste jaren toe. Hij is namens PKN De Ontmoetingskerk in Ureterp bij de week betrokken. “Der dogge no al sân tsjerken mei. En it is moai om te sjen dat de ferskillende tsjerken ek mear en mear gearwurkje. De ûnderlinge ferdraachsumheid nimt ta.” De gebedsbijeenkomsten duren drie kwartier tot een uur en bestaan uit samen bidden, zingen en een korte meditatie. “Minsken kinne ek in kears oanstekke en de eigen gedachten gean litte.” Het internationale centrale thema voor de Week van Gebed is dit jaar ‘Recht voor ogen’, aangedragen door de kerken in Indonesië. Zij vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Deze thematiek sluit aan bij de Week van Gebed voor de eenheid.

De gebedssamenkomsten

Maandag 21 januari PKN De Ontmoetingskerk Ureterp (Mounestrjitte 12); dinsdag 22 januari Hervormde Gemeente Wijnjewoude in kerk Duurswoude (Breeberchspaed 1); woensdag 23 januari GKV De Levensbron Ureterp (De Feart 85); donderdag 24 januari Gereformeerde Kerk Wijnjewoude gebouw ’t Trefpunt (Merkebuorren 34); vrijdag 25 januari vGKN Frieschepalen (Tolheksleane 41); vrijdag 25 januari Prayernight (door en voor jongeren) De Ontmoetingskerk Ureterp (Mounestrjitte 12); zaterdag 26 januari GKV De Paedwizer Frieschepalen (‘t Paed 1); zondag 27 januari gezamenlijke afsluiting PKN It Keningsfjild Bakkeveen/Ureterp in kerk St. Piter in Ureterp (Selmien East 47). Alle gebedsbijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.
weekvangebed.nl

Meer SA!

Afbeelding
Uitje in cabrio Nieuws 44 minuten geleden
Afbeelding
Flaeijel bij dagbesteding Aardemahuys Nieuws 49 minuten geleden
Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 22 uur geleden