GORREDIJK  11-3-2021 Malischa Kledingverhuur.
GORREDIJK 11-3-2021 Malischa Kledingverhuur. GORREDIJK 11-3-2021 Malischa Kledingverhuur.

Lockdown: Waar is dat feestje?

Nieuws
De lockdown en de coronacrisis treffen iedere ondernemer op een andere manier. De op handen zijnde verruiming van de maatregelen brengt niet iedere ondernemer op korte termijn al de gewenste betere tijden. Sapeilt opnieuw de stemming bij drie ondernemers. In deze aflevering nemen we een kijkje bij Malischa Kledingverhuur Gorredijk.
Maaike en Anske Schaap hebben aan de Tolhûsleane een loods vol met de meest verrassende kostuums. Voor wie eens gek wil doen is het een snoepwinkel om in rond te kijken. Maar het aantal klanten is al maanden minimaal. “Wij moeten het voor de kledingverhuur hebben van grote en kleine feesten en daarnaast ook van toneeluitvoeringen.
Die zijn er nu niet.” De coronacrisis kwam voor Malischa op een moment dat het bedrijf, na jarenlang veel investeren in de collectie, de wind volop in de zeilen had. De collectie is inmiddels gegroeid tot 20.000 items. De maanden januari en februari waren nog nooit zo goed als in 2020. “En toen vielen we ineens helemaal terug naar nul.
Dat was een hele omschakeling”, vertelt Maaike. “We zijn inmiddels weer meer dan terug bij af. Dat is zuur. We hebben er jaren hard voor gewerkt. En we staan ook nu te popelen om aan de slag te gaan.” Bovendien is het perspectief op betere tijden ook nog niet in zicht. Maaike verwacht dat er deze zomer nog weinig tot geen dorpsfeesten en andere themafeesten worden georganiseerd. “Juni en september zijn voor ons normaal altijd de topmaanden. 
We rekenen erop dat het echte herstel pas volgend jaar optreedt. Wij willen heel graag aan het werk, maar kunnen nog niets. Als ondernemer wil je creatief zijn, maar als er niets kan worden georganiseerd, kunnen wij ook niets.” De handel ligt niet helemaal stil. Zo nu en dan melden zich bedrijven die een filmpje willen opnemen of wordt er door kinderen een prinsessenfeestje gegeven. “En wie voor Pasen nog een originele paashaas zoekt, is altijd op afspraak welkom.” 
malischa.frl  

Meer SA!

Afbeelding
Johannes Veenema wol wat delsette mei De Gordyk Sport 3 minuten geleden
Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 55 minuten geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur gisteren
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur 3 okt., 09:08