Afbeelding

Andere baan? Met deze cursussen gaat het lukken

Ingezonden

Zou je van baan willen veranderen, dan kun je je kansen vergroten door een opleiding of een cursus te volgen. Een opleiding volgen hoeft niet te betekenen dat je weer 4 jaar terug in de schoolbanken moet, want er zijn veel interessante kortlopende opleidingen en cursussen waarmee je je kansen kunt vergroten zonder dat je er heel veel tijd en geld in hoeft te investeren. Hieronder hebben we een greep uit verschillende cursussen en opleidingen die de kans op het bemachtigen van een droombaan vergroten.

Een cursus volgen om programmeur te worden

Aangezien de computer in vele facetten van ons leven terugkomt, zijn er ook veel programmeurs nodig. Er heerst nog steeds een groot tekort aan programmeurs, wat de kans op slagen als je in deze sector een baan zoekt vergroot. Je hebt wel bepaalde vaardigheden nodig als je programmeur wilt worden, maar daar hoef je niet vier jaar voor naar school. Als je bijvoorbeeld Java programmeur wilt worden, dan kun je vanuit huis een cursus Java volgen. En als je de cursus hebt afgerond, kun je waarschijnlijk meteen aan de slag als programmeur. 

Een cursus EHBO volgen

Investeren in een EHBO-cursus is altijd een goed idee. Je weet namelijk nooit wanneer je deze vaardigheden nodig hebt om iemand te helpen. Een EHBO cursus volgen is ook nuttig als je op zoek bent naar een andere baan. Voor verschillende functies heb je namelijk een EHBO-diploma nodig, bijvoorbeeld als je bij een kinderdagverblijf wilt werken, havenmeester wilt worden in een jachthaven, of als je in een zwembad wil gaan werken als lifeguard. Een EHBO-cursus kun je op verschillende locaties in het hele land volgen, en de cursus duurt in totaal hooguit een week. 

Auto rijlessen volgen

Als je nog geen rijbewijs hebt en je bent op zoek naar een andere baan, dan kan het interessant zijn om te investeren in rijlessen. Niet alleen om naar je werk te kunnen rijden met de auto, maar ook omdat een rijbewijs voor sommige functies noodzakelijk is. Stel dat je bijvoorbeeld wilt gaan werken als taxichauffeur of koerier, dan kun je dat niet zonder rijbewijs. Maar ook voor banen als vertegenwoordiger, monteur of consultant is een rijbewijs vaak een vereiste. Als je rijlessen wilt gaan volgen dan kun je daarvoor terecht bij een rijschool, maar het cbr theorie examen oefenen kun je thuis. Je kunt een online cursus volgen met auto theorie oefeningen en examenvragen zodat je goed voorbereid het theorie examen kunt afleggen. 

Een cursus Excel volgen

Voor veel functies lees je in de vereisten dat je overweg moet kunnen met Microsoft Excel. Excel is een spreadsheetprogramma dat onderdeel is van het Microsoft Office pakket, en je hebt deze skills nodig als je een baan zoekt als administratief medewerker, boekhouder of bedrijfsanalist. Als er wordt gevraagd naar Excel skills, dan gaat dat meestal verder dan eenvoudige optellingen of vermenigvuldigingen maken met het programma, maar vragen ze om meer geavanceerde vaardigheden zoals het maken van koppelingen tussen de inhoud van verschillende tabbladen. Je kunt gewoon vanuit huis online een Excel cursus voor beginners en gevorderden volgen. 

Meer SA!

Afbeelding
Johannes Veenema wol wat delsette mei De Gordyk Sport 2 minuten geleden
Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 54 minuten geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur 3 okt., 09:08