Op 12 en 13,en 14 augustus verzamelen de historische schepen voor de turfroute zich bij It Damshûs.
Op 12 en 13,en 14 augustus verzamelen de historische schepen voor de turfroute zich bij It Damshûs. Leentje van den Berg

Turfvaartdagen vanaf Nij Beets naar Appelscha

Evenement

Op 12 en 13 augustus verzamelen de historische schepen zich voor de turfroute naar Appelscha in het Polderhoofdkanaal bij It Damshûs in Nij Beets. Na twee jaar verzamelt de historische vloot van de turfvaart zich weer in Nij Beets. 

Op vrijdag 12 augustus wordt een deel van deze schepen verwacht, zaterdag 13 augustus leggen de overige schepen aan aan de kade van It Damshûs. Het hele weekend kan de historische vloot hier bekeken worden en vertellen de schippers graag over hun schepen.

Tijdens de Boartersdei op 17 juli is een start gemaakt met het bouwen van een vlot van boomstammen en touwen. Dit vlot wordt tijdens de reis naar Appelscha bewoond door drie inwoners van Nij Beets. Zij brengen hun handel, zoals turf, uien en aardappelen tijdens de reis aan de man. Het vlot wordt opgeduwd door een opdrukker en vaart achter de schepen aan als dezen op maandag 15 augustus naar Appelscha vertrekken.

It Damshûs heeft een speciaal arrangement om met de Turfbok de vloot uitgeleide te doen. De Turfbok vaart op 15 augustus tot aan Terwispel achter de vloot aan, aan boord is koffie en thee met wat lekkers. Deelname: 17,50 euro. Reserveren via  Arjen Dijkstra: 06-30628818. Aansluitend is er ‘s middags en een deel van de avond muziek aan de wal, It Damshûs heeft aan het Polderhoofdkanaal dan het terras open.

damshus.nl

Meer SA!

Afbeelding
Spannende jacht in Gorredijk Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Meld je nu aan voor webinar: waarom in 2024 een woning kopen? Ondernemen 7 uur geleden
Afbeelding
Fedde en Lieke Column 12 uur geleden
Wethouder Durk Durksz en Warner de Leeuw van ELAN
Parkeerverbod geldt niet voor scholeksters Nieuws 13 uur geleden
Gjalt Wijma.
'Lekker de zorgen van je af fietsen' Nieuws 17 uur geleden
Xander Wagenaar juicht na zijn winnende treffer tegen Opende. De middenvelder gelooft nog volop in lijfsbehoud van RWF in de derde klasse B.
RWF wil zware nacompetitie ontlopen Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen doortrappen van start Sport 17 uur geleden
De vijfendertig kilometer lange mountainbikeroute wordt onderhouden door vrijwilligers.
Mtb-routes worden elk jaar stukje beter Sport 27 mrt, 14:27