Afbeelding

Weekendtip: Cochon Bleu in MeJander

Cultuur

OLDEBERKOOP Cajun uit de swamps van Louisiana en folk uit het land van The Pogues van staan zondag 11 februari (15.00 uur) op het programma in MeJander met een optreden van Cochon Bleu. 

Begonnen met pure cajunmuziek, zijn in de loop der jaren flink wat andere invloeden in het repertoire geslopen, maar twee dingen zijn gebleven: Franstalige teksten en een overdosis energie. Wie één van hun vele enthousiaste optredens heeft gezien, weet dat humor en plezier belangrijk zijn voor het viertal. Dit zorgde al voor de nodige sensatie op bevrijdingsfestivals, Folkwoods, Paradiso, Eurosonic, de Parade, Noorderzon, Oerol en vele andere festivals en podia. 

Cochon Bleu, waar naast Jeroen de Jong ook de gebroeders Gubbels (Henk, Hette en André, bekend van o.a. Tympanic, maar vooral het van oorsprong Wolvegaster Weekend at Waikiki!) deel van uitmaken, voelt zich echter net zo goed thuis in een klein café als op een megapodium. Menig winters cafeetje werd eveneens op de kop gezet. De zes cd’s van de band laten fraai de ontwikkeling horen van louter covers uit het cajungenre (’Changez les guitares) tot aan albums vol eigen composities (’It’s All Coming Good‘ en ‘Not Blue’). Muzikaal gezien zijn er naast cajun en folk nieuwe luikjes geopend. Zoals bijvoorbeeld americana, latin, oudhollandse kinderliedjes en zelfs wat Jamaicaanse invloeden zijn er te bespeuren.

Datum: zondag 11 februari

Locatie: Grand café mfc Mejander

Aanvang: 15.00 uur

Entree: 13 euro; 11 euro in voorverkoop via mfaoldeberkoop.nl.

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 14 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 19 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36