Carnaval in Café Overwijk
Carnaval in Café Overwijk

Carnaval Pipegaelsgea

Cultuur

TIJNJE Op 9 en 10 februari doopt carnavalsvereniging de Turftrapers Tijnje tijdelijk om tot Pipegaelsgea. Het 43e carnavalsjaar wordt traditiegetrouw afgesloten met Groot Carnaval. 

Zoals elk jaar wordt er op de vrijdagavond een miniplaybackshow en op de zaterdag een spelletjesmiddag georganiseerd voor onze jongere residenten tussen de 4 en 12 jaar. Het thema voor dit jaar is: ballonnen, boerderij en bellenblazen!, oftewel: ballonnen, buorkerij & bûltsjeblaze!

Op zaterdagavond is er Groot Carnaval met als thema: Bier, Borrels en Bittergarnituer! Tijdens het feest zorgt rockcoverband ‘Free Willy’ uit Harfsen voor de muziek. Tussen hun sets door wordt het feest gaande gehouden door party-dj Lars.

Ook net als andere jaren gaan de Turftrapers de woensdag voorafgaand aan én de woensdag na het carnavalsweekend op bezoek bij de cliënten van Alliade in Drachten en Beetsterzwaag, om met hen een carnavalsfeestje te vieren.  

Friesland is op het gebied van carnavalsverenigingen dun bezaaid, maar deze plekken laten wel een overeenkomst zien. Steggerda, Blauwhuis, Bakhuizen en de stad Sneek zijn katholieke gemeenschappen en daarom is te verklaren dat zij een carnavalsvereniging hebben. Het van oudsher rode dorp De Tynje heeft geen katholieke kerk en het aantal katholieken zal op één hand te tellen zijn. Desondanks heeft het dorp een bloeiende vereniging met een grote schare aan leden.

In november 2024 start het seizoen waarin De Turftrapers hun 44-jarig jubileum vieren. Net als andere jaren worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud mét dit jaar natuurlijk een aantal extra evenementen. 

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 13 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 18 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36