Afbeelding
Foto: Johm Mcdermott

Met korting naar New Zealand Dance Company

Cultuur

DRACHTEN Helemaal van de andere kant van de wereld: The New Zealand Dance Company. Gerenommeerde choreografen en gevierde Maori-kunstenaars geven op 14 februari (20.00 uur) een spectaculaire voorstelling in De Lawei in Drachten. 

Sa!-lezers krijgen 5 euro korting op de normale entreeprijs (30 euro). Ontvang de korting door bij het reserveren van kaarten op lawei.nl de actiecode SA!2024 in te voeren. Zolang de voorraad strekt en maximaal zes kaarten per persoon. Voor 32,50 euro per persoon boek je er ook een Valentijnsdiner bij.

Een buitenkans om dit internationaal gelauwerde gezelschap met zijn unieke mixed stijl van Maori- en moderne dans in Nederland te zien. De Volkskrant schreef naar aanleiding van het optreden van het gezelschap op het Holland Dance Festival 2016: ‘Alle stukken ademen natuur en ritueel, met tussen cello, piano en elektronische soundscapes de klanken van een fluit, trommels, hout, steen en Maori-zang.’


In de voorstelling Whenua verweeft het gezelschap opnieuw op wonderschone wijze de eeuwenoude Maori-tradities met hedendaagse choreografie.

In de double bill staat de relatie van de mens met de natuur centraal. Choreografe Malia Johnston staat bekend om haar fantasierijke en innovatieve werken, die alle zintuigen aan het werk zetten en het publiek regelmatig in vervoering brengen. Voor haar nieuwe werk Haraunga (Imprint) werkt ze samen met de gevierde inheemse danser Rodney Bell.

In Uku - Behind the Canvas grijpt Maori-choreograaf Eddie Elliot terug op zijn eigen herkomst en ervaringen. Hij vermengt Maori-vertellingen met werk van beeldend kunstenaar Andy Denzler. Het resulteerde in een meeslepend werk, waarin klei (Uku) een grote rol speelt. In de Maori-cultuur heeft klei een reinigende werking en symboliseert het waar we vandaan komen en waarnaar we zullen terugkeren: de aarde.

Deze voorstelling is één van de door De Lawei zelfverkozen highlights van het seizoen, geselecteerd door de programmeur, simpelweg omdat ze extra bijzonder zijn.

Boek direct via onderstaande QR-code:


Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 12 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 17 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36