Een scène uit ‘Freddy – Hâld my net tsjin’ van afgelopen zomer.
Een scène uit ‘Freddy – Hâld my net tsjin’ van afgelopen zomer. BD-Fotografie

Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock

Cultuur

TIJNJE De elfde editie van Tynjerock wordt gehouden op zaterdag 9 december (20.30 uur) in café Overwijk. Er staan vier bands die een connectie hebben met het dorp op het programma.

Henri Groenewold

Al vanaf 1989 staat Henri Groenewold als soloartiest op diverse podia in binnen en buitenland. Kortgeleden nog te zien in ‘the Voice of Holland’ en in 1992 stond hij in de finale van de Soundmixshow met zijn vertolking van Elvis Costello’s Good year for the roses. Daarna speelde hij in diverse landen als Spanje, Frankrijk, Griekenland en uiteraard Nederland. Ook kennen velen hem als zanger van de bands KEK en The Scene tribute.

Blackboots 

Blackboots is een female fronted rockband van Friese bodem. In 2022 heeft Blackboots een doorstart gemaakt met drie nieuwe bandleden. De vijfkoppige band levert eigen werk en staat voor een stevig repertoire met metal en rock invloeden. Naast de bestaande nummers rolt er inmiddels nieuw werk van de plank. Blackboots on stage staat garant voor een dynamische show met een stevige bite.

Freddy! (Queencover)

Nog eenmaal kan genoten worden van de muzikale hoogtepunten van het iepenloft spektakel ‘Freddy – Hâld my net tsjin’ van afgelopen zomer. Topmuzikanten en vocalisten uit de Tynje en omstreken spelen voor de laatste keer een aantal liedjes van de rockband ‘Queen’ zoals die ook afgelopen zomer gespeeld zijn, dus lekker in het Fries.

Las Bandidas

Las Bandidas bestaat uit vijf zeer uiteenlopende, pittige meiden met één gezamenlijke passie: muziek maken. Spelen wat ze lekker vinden, dat is het uitgangspunt. Met als resultaat een ietwat rebels repertoire, uiteenlopend van stevige rock tot country en blues. ‘Rocken’ en ‘rollen’ tot je erbij neervalt en vervolgens stil genieten van een tranentrekkende countryballad, het kan allemaal. Als echte bandieten stelen ze de show en zullen ook jouw muziekhart veroveren.

Tynjerock 11 Café Restaurant Overwijk

Zaterdag 9 december Heawei 9

Aanvang: 20.30 uur 8406 AV Tijnje

Entree: € 10,00

tynjerock.nl

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 12 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 17 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36