De makers van de Kerstlichshow in De Wilgen geven alvast een sneak preview.
De makers van de Kerstlichshow in De Wilgen geven alvast een sneak preview.

Kerstlichtshow voor Ronald McDonald Hoeve

Cultuur

DE WILGEN Ieder jaar verzorgen een paar lichthobbyisten een prachtige kerstlichtshow in De Wilgen, het dorp vlakbij Boornbergum. De show start in het eerste weekend van december en is te zien op vrijdag, zaterdag en zondag van 18.00 tot 20.00 uur. Met de lichtshow wordt geld ingezameld voor een goed doel, dit jaar is dat de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

Samen met een kleine groep lichtfanatiekelingen uit Nederland en België programmeert de groep in De Wilgen twee muzieknummers, ze synchroniseren de lichtjes op muziek. Die nummers worden rond kerst gedownload door de groepen in Nederland en België die een lichtshow geven. Elke groep maakt daarvoor een eigen fysieke lichtopstelling.

Vorig jaar deed de groep in De Wilgen mee aan het wereldwijde project Xlightsaroundtheworld, nu hebben ze dit concept naar Nederland gehaald onder de noemer XlightsAroundTheNetherlands.

Rond de vijfduizend lichtjes worden geprogrammeerd in een betoverende licht- en geluidsshow. Dit betekent per muzieknummer honderd tot tweehonderd mensuren programmeren. Begin oktober begon de groep met het opbouwen van de verlichting voor de show.

Waarderen is doneren 

De kerslichtshow, en daarmee de Ronald McDonald Hoeve, kan gesponsord worden via onderstaande QR-code. Ook staan bij de lichtshow collectebussen voor donaties.


Kerstlichtshow de Wilgen

Meer SA!

Afbeelding
Kostbare zege RWF op Wykels Hallum Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14
Afbeelding
'Fjild is al tsien jier oan ferfanging ta' Sport 8 dec., 08:50