Van Teyens Fundatie
Van Teyens Fundatie

Van Teyens Fundatie ondersteunt

Cultuur

BEETSTERZWAAG In de vergadering van 12 september heeft het College van Regenten van Stichting Van Teyens Fundatie weer meerdere aanvragen gehonoreerd

Stichting Vrienden van Revalidatie Friesland ontvangt 7.500 euro voor het aanleggen van een therapeutische buitenspeelplaats voor kinderen bij Revalidatie Friesland te Beetsterzwaag

De Spijkerpakkenband uit Lippenhuizen ontvangt 750 euro voor het organiseren van een Frysk Krystferhaal. In twee voorstellingen wordt door middel van een verhaal, muziek, zang en toneel het authentieke kerstverhaal ‘Het meisje met de Zwavelstokjes’ van Hans Christian Andersen in een moderner en Frysk jasje uitgevoerd.  

Stichting Nootstroom ontvangt voor het organiseren van het ‘Verlies en Verlangen: Suor Angelica - Een Betoverende Opera-ervaring in Friesland!’ in Gorredijk een bijdrage van 7.500 euro. Ze brengen een jonge cast van getalenteerde Nederlandse solisten samen, ondersteund door een speciaal samengesteld operaorkest boordevol opkomend talent.

Voor het duurzaam renoveren van hun clubgebouw kan Tennisclub Lauswolt in Beetsterzwaag rekenen op 20.000 euro. 

Stichting senioren N.H. Schreuderreis ontvangt 3.000 euro voor het organiseren van een jaarlijkse ouderenreis, speciaal voor senioren uit de omgeving Beetsterzwaag-Olterterp.

Plaatselijk belang Luxwoude ontvangt een stimuleringsbijdrage van 5.000 euro voor de aanleg van de speeltuin, aangezien in 2022 de basisschool na ruim 125 jaar is gesloten. Dit heeft veel impact gehad op de kinderen van het dorp.

Stichting De Skâns, cultuur en sport ontvangt een bijdrage van 750 euro voor het organiseren van een spelmiddag voor kinderen t/m 12 jaar in het laatste weekend van de zomervakantie, samen met Code Hans jongerenwerk.

Fit in Fryslân ontvangt 1.000 euro voor het organiseren van twee beweeggroepen voor kwetsbare ouderen. Een keer in de 14 dagen worden de ouderen opgehaald met de Plusbus om naar de activiteit te komen. De beweegactiviteiten zijn goed voor hun welzijn, maar zeker ook voor de sociale ontmoeting en het tegengaan van eenzaamheid. 

Dorpssteunpunt Terwispel ontvangt een bijdrage van 1.000 euro voor het organiseren van een dorpsontbijt voor alle inwoners van Terwispel op 14 oktober. Doel hiervan is het het versterken van het Mienskips gevoel. Aanleiding is het vieren van het 15 jarig bestaan van Dorpssteunpunt Terwispel.

Meer SA!

In februari dit jaar was de startbijeenkomst voor Bloeizone Beetsterzwaag.
Vitaliteitsmarkt Bloeizone Beetsterzwaag Nieuws 6 minuten geleden
Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 5 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 9 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04