Van Teyens Fundatie
Van Teyens Fundatie

Van Teyens Fundatie ondersteunt

Cultuur

BEETSTERZWAAG In de vergadering van 12 september heeft het College van Regenten van Stichting Van Teyens Fundatie weer meerdere aanvragen gehonoreerd

Stichting Vrienden van Revalidatie Friesland ontvangt 7.500 euro voor het aanleggen van een therapeutische buitenspeelplaats voor kinderen bij Revalidatie Friesland te Beetsterzwaag

De Spijkerpakkenband uit Lippenhuizen ontvangt 750 euro voor het organiseren van een Frysk Krystferhaal. In twee voorstellingen wordt door middel van een verhaal, muziek, zang en toneel het authentieke kerstverhaal ‘Het meisje met de Zwavelstokjes’ van Hans Christian Andersen in een moderner en Frysk jasje uitgevoerd.  

Stichting Nootstroom ontvangt voor het organiseren van het ‘Verlies en Verlangen: Suor Angelica - Een Betoverende Opera-ervaring in Friesland!’ in Gorredijk een bijdrage van 7.500 euro. Ze brengen een jonge cast van getalenteerde Nederlandse solisten samen, ondersteund door een speciaal samengesteld operaorkest boordevol opkomend talent.

Voor het duurzaam renoveren van hun clubgebouw kan Tennisclub Lauswolt in Beetsterzwaag rekenen op 20.000 euro. 

Stichting senioren N.H. Schreuderreis ontvangt 3.000 euro voor het organiseren van een jaarlijkse ouderenreis, speciaal voor senioren uit de omgeving Beetsterzwaag-Olterterp.

Plaatselijk belang Luxwoude ontvangt een stimuleringsbijdrage van 5.000 euro voor de aanleg van de speeltuin, aangezien in 2022 de basisschool na ruim 125 jaar is gesloten. Dit heeft veel impact gehad op de kinderen van het dorp.

Stichting De Skâns, cultuur en sport ontvangt een bijdrage van 750 euro voor het organiseren van een spelmiddag voor kinderen t/m 12 jaar in het laatste weekend van de zomervakantie, samen met Code Hans jongerenwerk.

Fit in Fryslân ontvangt 1.000 euro voor het organiseren van twee beweeggroepen voor kwetsbare ouderen. Een keer in de 14 dagen worden de ouderen opgehaald met de Plusbus om naar de activiteit te komen. De beweegactiviteiten zijn goed voor hun welzijn, maar zeker ook voor de sociale ontmoeting en het tegengaan van eenzaamheid. 

Dorpssteunpunt Terwispel ontvangt een bijdrage van 1.000 euro voor het organiseren van een dorpsontbijt voor alle inwoners van Terwispel op 14 oktober. Doel hiervan is het het versterken van het Mienskips gevoel. Aanleiding is het vieren van het 15 jarig bestaan van Dorpssteunpunt Terwispel.

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 43 minuten geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur 3 okt., 09:08
Afbeelding
Wrotters pakken eerste winst Sport 2 okt., 15:32