Vrijwilligers Jelle Bakker en Edward Piëst.
Vrijwilligers Jelle Bakker en Edward Piëst. Foto: Nynke de Vos

Music Meeting Gorredijk nu al in juli

Cultuur

GORREDIJK De tweede editie van de vernieuwde Music Meeting is verplaatst naar de zomer. Op zaterdag 8 juli heerst op het feestterrein aan de Mientewei een echte festivalsfeer die aan Ibiza doet denken. Met een groot open podium, een cocktailbar, een bar met shotjes, een Double Barrel-bar en verschillende foodtrucks.

Wat ooit begon als een feest met optredens van lokale bandjes, is uitgegroeid tot een waar zomerfestival voor jong en oud met optredens van grote bekende bands. Wat niet is veranderd: het feest draait op vrijwilligers. Zo zijn Jelle Bakker en Edward Piëst al jaren bij de Music Meeting betrokken. Jelle begon acht jaar geleden. “Toen trad B-Brave op. De eerste fans stonden om zeven uur ‘s ochtends al voor de deur. We verwachtten een grote drukte met vooral jonge meisjes. Ik mocht flauwgevallen meisjes opvangen, maar die waren er gelukkig niet.” 

Jelle was direct enthousiast en bleef in de jaren die volgden trouw vrijwilliger, maar wel met een andere taak. “Het op- en afbouwen van het terrein ligt me toch meer. Ook spring ik graag bij als er iets anders gebouwd of getimmerd moet worden.” Edward is al elf jaar actief betrokken bij de Music Meeting. “Eigenlijk ben ik er ingerold. De eerste keer was ik direct enthousiast.” De werkzaamheden die het team van vrijwilligers uitvoert, zijn erg breed. Het terrein moet worden opgebouwd en weer afgebroken. Er staan mensen achter de bar, de kassa, de ingang, de artiestenfoyer, de munten en bij de vrijwilligerstent. Daarnaast zijn er nog vrijwilligers die bijspringen waar nodig. Genoeg werk, nieuwe vrijwilligers zijn daarom altijd welkom. “We redden het altijd, maar het is soms wel krap”, vertelt Jelle.

Gezelligheid 

Beide mannen zijn het erover eens dat het vooral draait om gezelligheid. De vrijwilligersavond is een begrip en er wordt heel wat afgelachen. “Dat gevoel van met zijn allen de schouders eronder zetten is gewoon mooi”, vindt Edward. De 35 vrijwilligers, van verschillende leeftijden, vullen elkaar goed aan. “De een kan dit goed en de ander weer wat anders.” Zo doe je als vrijwilliger dus alleen maar waar je ook echt blij van wordt. Zijn zoon is dj, daarom komt Edward geregeld op een festival. “Daar doe ik allemaal ideeën op voor de Music Meeting.” 

Hij brengt dan ook veel creativiteit in het vrijwilligersteam. De surfplanken die ter decoratie in de cocktailbar staan heeft hij beschilderd en ook de in festivalvibe beschilderde bewegwijzeringsbordjes nam hij onder handen. Jelle is op zijn beurt een echte Handige Harry en bouwt alles wat nodig is op het festivalterrein. “Vorige week kreeg ik nog een appje. Er was een shotjesbar nodig. Die bouw ik dan.” Het vrijwilligerswerk kost wel veel tijd, zeker in de laatste weken. 

Dat kan niet zonder steun van het thuisfront. Jelle: “Mijn vrouw en kinderen helpen ook. Mijn dochter staat dit jaar voor het eerst bij de muntverkoop.” Ook de vrouw en dochter van Edward zijn actief bij de Music Meeting. “Het is mooi dat het van generatie op generatie doorgaat.” De mannen zitten niet in het bestuur. Jelle: “Ik wil alles wel doen, maar ga niet in het bestuur. Zij bedenken het maar, wij voeren het wel uit.” Ook Edward heeft geen bestuursambities. “Het huidige bestuur betrekt ons bij alles. Ze willen graag dat we meedenken, ze luisteren naar onze ideeën en ze doen er ook daadwerkelijk iets mee.”

Programma

Het programma van de Music Meeting 2023 begint zaterdag 8 juli om 14.30 uur met Muziekbingo van Tribute to Duo Woudstra. Daarna volgen DJ Lars, The Spaltenbridge Band, Henri’s Walhalla, Gaatze Bosma, Las Bandidas, De Jongens Van Je Weet Wel, Beatcrooks, SHE Band, Harcore Vibes Band, The Euros en de Subtune Discoshow. Tickets: 15 euro. Via een spaaractie bij Albert Heijn Gorredijk met een korting van 7,50 euro.

musicmeetinggorredijk.nl

Meer SA!

Afbeelding
Uitje in cabrio Nieuws 18 minuten geleden
Afbeelding
Flaeijel bij dagbesteding Aardemahuys Nieuws 23 minuten geleden
Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 22 uur geleden